27 / 04 / 2024

Ahmet Davutoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması!

Ahmet Davutoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kanal İstanbul projesiyole ilgili olarak "İhanetlerin en acılarında biri Kanal İstanbul projesidir" dedi.



Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin İstanbul 1. Olağan Kongresi'nde Kanal İstanbul Projesi'nin İstanbul için bir ‘ihanet' olduğunu söyledi.

“İHANETLERİN EN ACILARINDAN BİRİ…”

Sözcü'den Batuhan Serim'in haberine göre, Ahmet Davutoğlu, “Bunlar aziz şehrimize ihanet ettiler. Evet, bizzat Sayın Erdoğan kendisi İstanbul'da işledikleri suçların ‘ihanet' olduğunu itiraf etti. Şehrin mekan idrakini yok ederek, yükseltilen her bir gökdelen ile kasalarını doldurdular. Bu ihanetlerin en acılarından bir tanesi Kanal İstanbul projesidir. Türkiye'de aklı başında herkes bu projenin İstanbul'a ve Türkiye'ye karşı adeta bir suç, bir cürüm olduğunu biliyor” diye konuştu.

“MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Ahmet Davutoğlu, İstanbul'un bu proje ile artık binlerce yıl medeniyetlere beşiklik yapmış İstanbul olarak kalamayacağının açık olduğunu belirterek, “Bu iktidar İstanbul'a bakınca bir arsa simsarı gibi kendisinden geçmektedir. Çünkü bunlar şehir nedir bilmez, tarih nedir bilmez, medeniyet nedir bilmez. İstanbul'a, tarihe, geçmişine ve geleceğine zerre saygısı olan İstanbul'u kadastro kafasıyla böler mi? Bu vandallığa müsaade etmeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

“BU NASIL BİR AHLAK?”

“Biz Kanal İstanbul güzergahında aile boyu arazi kapatan arsa simsarlarına İstanbulumuzu teslim etmeyeceğiz” diye konuşan Davutoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Başka bir ülkede olsa, bu bakan bir dakika o koltukta oturamaz, bu iktidar da bir dakika daha ülkeyi yönetemezdi. Ülkenin ekonomi bakanının ailesi gidip Kanal İstanbul'da arsa kapatıyor. Bu nasıl bir ahlaktır, bu nasıl bir vicdandır. Kanal İstanbul'da arsa kapatma derdine düşenin milletin derdiyle dertlenmesi mümkün mü?”
 

İBB’den Kanal İstanbul anketi!


Geri Dön