02 / 05 / 2024

Ahmet Edip Uğur'dan Ayvalıklılara müjde!

Ahmet Edip Uğur'dan Ayvalıklılara müjde!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık ilçesinde düzenlenen Uluslararası Zeytin Hasat Festivaline katıldı. Festivalin açılış töreninde konuşan Başkan Uğur, Ayvalıklılara birbiri ardına müjdeler verdi.




Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık ilçesinde düzenlenen Uluslararası Zeytin Hasat Festivaline katıldı. Festivalin açılış töreninde konuşan Başkan Uğur, Ayvalıklılara birbiri ardına müjdeler verdi. Uğur, Büyükşehir Belediyesi olarak zeytin diyarı Ayvalık’ı turizmi, denizi, tarihi dokusu ve diğer tüm yöreselliğiyle bir dünya markası yapacaklarını söyledi.




Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık ilçesinin yalnızca zeytin ve zeytinyağından ibaret olmadığını, coğrafi konumuyla denizi ve turizmiyle de bir dünya markası olan Ayvalık’a zengin, paralı turistleri getireceklerini belirtti. Ahmet Edip Uğur,  şöyle konuştu; 

“Ayvalık bir dünya markası. Ayvalık’a turistin gelmesi lazım; Ayvalık’ın tarihini, gelenek göreneğini, Ayvalık’ın evlerini, denizini, havasını, güneşin batışını Ayvalık’ta Şeytan Sofrası’ndan seyretmesi lazım. Ayvalık’ta denizin kokmaması, temiz olması lazım. Ayvalık’ın suyunun kesilmemesi lazım. Şimdi biz Büyükşehir olarak önce Cunda’ya kanal açıp, yeni bir köprü yapıyoruz. Yıldız Üniversitesi’nde tüm etütlerini yaptırdık, burada üç yeni köprü modelini kamuoyuna sunduk. Modern bir köprü mü; tarihi taş köprü mü diye sorduk. Halkın da genel olarak tercihine göre Taş Köprü’ye karar verdik. Taş Köprü’nün inşaatıyla ilgili statik projelerini hazırlatıyoruz. Ocak ayında Cunda Köprüsü’nün ihalesine çıkıyoruz, Allah izin verirse Haziran- Temmuz ayından itibaren Ayvalıklılarla beraber Cunda Köprüsü’nden Cunda Adası’na gideceğiz. Bu ne sağlayacak; 120 metre açıklıkta 6 metre genişliğinde teknelerin geçebileceği, su akıntısının Ayvalık Körfezinde ve dış denizde olan medcezir, gelgitlerle 6 ayda bir suyun tamamı değişmiş olacak. Bu Ayvalık Körfezi’nin temizlenmesi açısından önemli. İkinci olarak Ayvalık körfezinde denize kaçak deşarjlar var. Bu kaçakları önleyeceğiz. Daha sonra yeni terfi istasyonundan Altınoluk arıtmasına, Altınova arıtmasına yeni bir hat döşüyoruz. İhalesi yapıldı. İstiyoruz ki Ayvalık Körfezi’ne atık su, kanalizasyon suyu akmasın. Altınova’dan getirdiğimiz yeni su hattı ve ihalesini yeni yaptığımız 10 bin tonluk yeni su deposu var. Ağustos ayı sonlarında, Eylül ortalarında hat bitti, su problemi çözüldü. 10 bin tonluk su deposunun ardından baraj inşaatı geliyor. Bunların hepsini Büyükşehir Belediyesi olarak planlı, programlı bir şekilde yapıyoruz. Ayvalık’ta sahilde evler var, onların da restore edilerek butik otellerin ortaya çıkması lazım, bunlarla ilgili projelerimiz var. Kamuoyuna sunacağız ve gerçekleştireceğiz.”


AYVALIK DAHA DEĞERLİ OLACAK…

BÜYÜKŞEHİR AYVALIK’A BÜYÜK LİMAN YAPACAK

BAŞKAN UĞUR: “CRUİSE GEMİLERLE ZENGİN TURİSTLERİ AYVALIK’A ÇEKECEĞİZ”


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık ilçesine yapacakları yeni liman projesinin hayata geçmesiyle birlikte ilçeye, dolayısıyla körfez bölgesine dünyanın dört bir tarafından zengin turistlerin geleceğini bildirdi. Ayvalık’a bir Cruise Limanı yapılmasıyla ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Uğur, “Çalışmalarımız Lale Adası ile ilgili. Hem Yıldız Üniversitesi hem diğer ilgili yerlerle görüşüyoruz. Kaç turist gelir diye sorduk, gemi firmaları ‘bir liman yaparsanız buraya yılda 50 bin ila 80 bin arasında turisti getiririz’ diyorlar. Ayvalık’ın lokasyonu çok önemli, Kuşadası’na geliyor, Ayvalık’a gelemiyor. Her bir Cruise gemisinde 3 ila 5 bin turist geliyor. Bunlar paralı turist, öyle her şey içinde 20-30 dolara kalan turistler değil. Onlara mutlaka Ayvalık’ın o tarihi dokusunu, havasını, suyunu teneffüs ettireceğiz. Buradan Bergama’ya, Assos’a, Kazdağlarına. Biz Ayvalık’ta bu paralı turistleri en az 2-3 gece konaklatabiliriz. Bunu Ayvalık Belediyemizle birlikte gerçekleştireceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak turizmde Türkiye’nin vizyonu, markası bir Ayvalık istiyoruz. Zeytin ve zeytinyağıyla, turizmi, tarihi dokusu, her şeyiyle. İşte bizim düşündüğümüz, hayal ettiğimiz böyle bir Ayvalık var. O zaman zeytinyağı satışları da artacak, esnafın yüzü de gülecek. Ayvalık daha değerli olacak” dedi.


AYVALIKLILAR UĞUR’A YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ


Zeytin Hasat Festivali töreninde konuşmaların ardından Pazar yeri açılışı yapıldı. Efem Halk Dansları Topluluğunun gösterisi beğeniyle izlendi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Pazar yerindeki stantları gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, hem müstahsillerden hem STK’ların stantlarında yoğun ilgi gördü. Vatandaşların sıcak ve samimi ilgilerine teşekkür eden Başkan Uğur, tek tek dolaşıp ziyaret ettiği stantlarda zeytin ve zeytinyağı üreticileriyle sohbet etti. Yine Pazar yerinde stant açan STK’ların temsilci ve yöneticileriyle de görüşen Başkan Uğur, törenin başından beri kendisine eşlik eden AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp ve beraberindekilerle Ayvalık Tabiat Platformu’nun başkan ve yöneticileri ile de stantlarında bir araya geldi, sohbet etti, Ayvalık’la ilgili dile getirdikleri görüş ve temennileri dinledi, Büyükşehir’in çevreye duyarlı projelerini anlatıp, ilgileri için teşekkür etti.



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön