30 / 04 / 2024

Ahmet Edip Uğur'dan mimarlık temalı park müjdesi!

Ahmet Edip Uğur'dan mimarlık temalı park müjdesi!

Bandırma'ya çok önem verdiklerini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Bandırma'da Türkiye'nin hatta dünyanın ilk mimarlık temalı parkını hayata geçirmeyi planlıyoruz. TOKİ'den eski kışlaların olduğu yeri alacağız." dedi




Balıkesir'in ikinci üniversitesinin kurulduğu Bandırma'da 5 fakülte, bir yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu ve 10 bin 500 öğrencisi bulunan 17 Eylül Üniversitesi'nin akademik yıl açılışı yapıldı. Törene, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu, Kasım Bostan, Mehmet Tüm ve Namık Havutça katıldı. Bandırma'da üniversitenin faaliyete geçmesinin kent için değerli bir kazanım olduğunu belirten Başkan Uğur, "Bandırma ve çevresi dinamizm kazandı" dedi.

Bandırma'ya çok önem verdiklerini belirten Uğur, "Bandırma'da Türkiye'nin hatta dünyanın ilk mimarlık temalı parkını hayata geçirmeyi planlıyoruz. TOKİ'den eski kışlaların olduğu yeri alacağız. Bu parkta şehir planlama, mimarlık, peyzaj mimarlığı, inşaat mühendisliği öğrencilerinin kitaplarını birebir ölçüde üç boyuta taşıyacağız.

Akademisyenlerin eğitimi öğrencilere etkin bir şekilde anlatabileceği, öğrencilerin yapı standartlarının birebir kesitlerini, hacimlerini dokunarak öğreneceği deneysel ortamlar sağlayacağız. Müze, fuar, atölyeler ve çeşitli maketlerin bulunacağı tematik park, mesleki sinerjiyi güçlendirecek. Geleceğin en ideal mekanları için 7'den 77'ye toplumsal bilinci geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu yarışmayı uluslararası alanda açmak istiyoruz. Bandırma geleceğin lojistik kenti olma yolunda hızla ilerliyor" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön