28 / 04 / 2024

Ahmet Edip Uğur Balıkesir projelerini atlattı!

Ahmet Edip Uğur Balıkesir projelerini atlattı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir Belediyesinin başlamış olan ve devam eden yatırımları hakkında düzenlenen basını bilgilendirme toplantısında konuştu, Uğur, Balıkesir'de ilkleri yapıyoruz” dedi.




Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir Belediyesi olarak Balıkesir'de proje ve hizmet bakımından ilkleri yaptıklarını bildirdi. Uğur, “Bizim ustamız Recep Tayyip Erdoğan. O nasıl Türkiye'de ilkleri yapmışsa biz de onun çırağı olarak Balıkesir'de ilkleri yapıyoruz” dedi. 


ÇAY DERESİ 2016'DA HİZMETE AÇILACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmlet Edip Uğur, Büyükşehir Belediyesinin başlamış olan ve devam eden yatırımları hakkında düzenlenen basını bilgilendirme toplantısında konuştu. Çay Deresi Rekreasyon alanı içerisinde bubunan ve Türkiye'de ilk defa Balıkesir'de kurulan Çocuk Eğlence Merkezi'ndeki toplantıda öncelikle burayı tanıtan Başkan Uğur, hayal edip projelendirdikleri ve hayata geçirdikleri vizyon projelerin tamamlanmasıyla Balıkesir'in bir metropol halini alacağını ifade etti. Çocuk Köyünde düzenlenen görkemli törende davetlilere hitap eden Başkan Uğur, “Göreve geleli yaklaşık 18 ay oldu. Bu süre zarfında bir taraftan Büyükşehir Belediyemizin kuruluş çalışmalarını tamamlarken, diğer taraftan icraat safhasına geçmenin hazırlıkları içinde olduk ve icraatlarımıza start verdik. Bu doğrultuda kuruluşu henüz çok yeni olmasına rağmen Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz siz değerli Balıkesirli hemşehrilerimizin de katkıları ile Büyükşehir Belediyesine yakışır şekilde projeler üretmeye başladı. Aynı zamanda şehrimizin kronikleşmiş sorunları ile  ilgili de ortaya bir çözüm iradesi koyduk. Yine Çay Deresi Rekreasyon Alanı (240.000 metrekare alanda) Balıkesir Merkezdeki vatandaşlarımızın rahat nefes alması ve aileleri ile huzurlu zaman geçirmesi için hazırladığımız bir mekan, bir prestij alanı. Biz istiyoruz ki komşu illerimizden de hafta içi ve hafta sonu Balıkesir'imize gelsinler. İçerisinde 2 adet Seyir Havuzu, 1 Adet Göleti, Koşu Parkuru, 517 adet araçlık Otoparkı, Showroom Binası, İdari Binası, Fitness Alanı, Havuz Sahnesi ve Çim Amfisi, Telefirik İstasyonu, Kaykay Parkı, Yeşil Alanı, 2475 adet ağaç, 41.436 adet çalı, 25 adet insan ve hayvan figürlü bitkiler, Mini Golf Alanı, 3 Adet Çocuk Oyun  Alanı, 29 Adet Ticari Binanın olduğu, aynı zamanda Balıkesir için yeni bir prestij alanı olacak olan Çay Deresi Rekreasyon Alanı 1. Etap yapım işi devam etmekte olup, yaklaşık 31 milyon TL (30.798.000.00 TL) bedelle ihale edilmiştir. Çay Deresi Rekreasyon Alanı 1. Etap çalışması  2016 Haziran ayında faaliyete geçmiş olacak” dedi. 


SOMA MADEN ŞEHİTLERİ PARKI.!

Başkan Uğur, bir müjde de Savaştepe ilçesinde yapılacak olan Soma Maden Faciasında hayatlarını kaybeden yşehit madenciler için verdi. Uğur, “Büyükşehir  Belediyesi Balıkesir'in her noktasına el atıyor. Savaştepe'ye gittiğimizde  oradaki madenci şehitlerimiz var, onların aileleri geldi. Biz bir şehit parkı ve anıtı istiyoruz dediler. Bunun üzerine biz de Marmara adası'nda Uluslar arası heykel sempozyumu yapmıştık, heykeltraşlarla kkonuştuk bizim şehit madencilerimizin anısına bir park düzenliyoruz, madencilerimizi temsilen bir figür de yer alacak” diyerek maden faciasında şehit olan madencilere bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. 



EMNİYET KAVŞAĞINDA DALÇIK YILBAŞINDA FAALİYETE GEÇECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karayolları 14. Şube Şefliği yetkilisi ile DSİ Balıkesir 25. Bölge Müdürü Erol Şenöz'ün de teknik ve detay bilgiler verdiği törende yaptığı konuşmasında kavşak düzenlemelerine de değindi. Emniyet Kavşağında Bursa-Balıkesir istikametindeki dalçık şeridinin yılbaşında tamamlanıp trafiğe açılacağını müjdeleyen Başkan Uğur, şehir merkezindeki trafiğin büyük ölçüde rahatlayacağını bildirdi. Uğur, “İnşallah Emniyet kavşağı tamamlandığında Paşaalanı Mahallesinden çarşıya gidecek olan seyir halindeki vatandaşlarımız duraklamadan yollarına devam edecekler. Bu kavşak alanında ortalama 15 metre uzunluğunda çapı 1 metre olan 9.000 metre fore kazık çakılıyor. Bu sayede şehir içi trafik rahatlayacak olup  bu kavşak Ocak 2016 da trafiğe açılacaktır. İnşallah dalçık yılbaşına kadar bitecek. Sırayla istasyon meydanına doğru geliyoruz, dolayısıyla Balıkesir merkezdeki trafik de rahatlayacak” dedi.





Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir Belediyesi olarak Balıkesir'de Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi yaparak yine bir ilke imza atacaklarını söyledi. Balıkesir Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi; içinde sergi alanları, konferanslar, resitaller, tiyatroların oynayabileceği, 1 adet 800 kişilik , 1 adet 1000 kişilik akustik ses ve sahne sistemine sahip, ulusal ve uluslararası kongrelerin düzenlenebileceği, her türlü törenin gerçekleştirilebileceği tesisler 22 milyon TL  bedelle ihale edilmiş olup toplam  inşaat alanı 11.000 metrekare alanda  Balıkesir imize hizmet verecektir. İnşallah bu tesisimizin de resmi iş teslim tarihi 12.07.2016. Bu tarihten itibaren Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezimiz faaliyete geçecek. Milliyetçiliğin konuşmakla, lafla olmayacağının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şöyle konuştu; “Bizim amacımız Balıkesir'i bir marka şehir, cazibe merkezi yapmak. Bizim Çay Deremiz. Rekreasyon alanlarıyla, Kongre ve Fuar Merkezi bittiğinde ben ininayırom ki Balıkesir metropol olmaya doğru gidiyor. Bursa'dan, Manisa'dan Çanakkale'den insan buraya gelecek,hem sosyal ve kültürel etkinlekler hem de çocukları için buraya gelecek. İşşte biz böyle çalışıyoruz. GMKA'nın desetği ile güdümlü projesi ile yapıyoruz. Paydaş ortaklarımız Sanayi Odası ve Ticaret Odası. Burada Ticaret Odamıza da bir yer yapıyoruz, Balıkesir modern bir ticaret odasına kavuşuyor. İşte değerli hemşehrilerim milliyetçilik bu, vatanı sevmek bu. Biz milliyetçiyiz, ülkemizi, vatanımızı, insanlarımızı seviyoruz. Balıkesir'i marka yaparken Balıkesir'i de büyütüyor bir vizyon şehir, marka şehir yapıyoruz. Şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklarda biz eğer bu etkinlikleri, açılışları, yatırımları yapabiliyorsak, Çay Deresini, Kavşakları, Çocuk Eğlence Merkezini yapabiliyorsak geçmişteki şehitlerimizin, gazilerimizin, atalarımızın sayesinde. Aynı zamanda bugün ülkemizi bölücü teröre karşı koruyan şehit olan polis ve askerlerimiz sayesinde yapıyoruz. Ben bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, milletimize başsağlığı diliyorum. Onlar mücadelelerini bu millet için, bu topraklar çiin fedakarca canlarını vererek yapıyorlar. Bizim de üzerimize düşen milletimizin huzuru, refahı, geleceği çocuklarımız için ne icap ediyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. İşte vatanseverlik, milliyetçilik bu. Yoksa lafla milliyetçilik olmuyor.” 


BALIKESİR'İN EN UZ UN KÖPRÜSÜ, BUZAĞLIK

Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan çalışmalar ve projelerden kısaca bahseden Başkan Uğur, Susurluk'ta Balıkesir'in en uzun köprüsünü inşa ettiklerini söyledi. Uğur, “Tüm bunların yanında yine Büyükşehir Belediyemiz tarafından 3 milyon 683 bin TL bedelle ihalesi gerçekleştirilen ve Susurluk İlçemizde yapımı devam eden 300 metrelik Buzağılık Köprüsü tamamlandığında 7 kırsal mahallemiz Susurluk ile daha rahat ulaşım imkanına kavuşmuş olacaklar. Bu köprümüzde Ocak 2016 'da vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır. Bu köprü sayesinde Ssuurluk'un 12 kırsal mahallesine rahat bir şekilde ulaşılacak. İnşallah yılbayına kadar bu köprümüz bitmiş olacak. Çift gidiş geliş, yaya yolu olan güzel bir köprü olacak” dedi.  

TÜRKİYE'NİN EN MODERN HAYVAN BARINAĞI

Başkan Uğur Türkiye'nin en büyük ve modern hayvan barınağını Balıkesir'de İvrindi ilçe sınarlarında inşaa ettiklerini kaydetti. Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinde yılda ortalama 5 bin sokak hayvanının rehabilite edileceğini anlatan Uğur, “Yine sokak hayvanlarının bakımı, aşılarının yapılması ve daha sağlıklı bir yaşama sahip olabilmeleri için 5000 kapasiteli ve 460 bin metrekare  alandaki 5 milyon 250 bin TL ye ihale edilen Modern Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi yapımında önemli mesafe kat ettik. İnşallah bu tesisimiz 2015 yılının Aralık ayında Balıkesir'imize hizmet vermeye başlayacak. Devletimiz 1.8 milyon TL destek verdi, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na teşekkür ediyoruz. Devlet güçlü, millet güçlü” şeklinde konuştu. 


FIRINTAŞ İLE SAĞLIKLI EKMEK ÜRETİMİ

“İnsanlarımıza sağlıklı ekmek yedireceğiz” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Fırıntaş ile fiyat rekabeti yapmadan ancak en sağlıklı şekilde ekmek üretimi ile Balıkesirlilere hizmet vereceklerini vurguladı. Uğur, “ Fırıntaş Bünyemizde vatandaşlarımızın daha kaliteli ve daha yüksek sağlık standardına sahip daha sağlıklı ekmek tüketmelerini temin için yapılan tesislerde Ocak 2016 da test üretimimiz başlayacak. Almanya'dan aldığımız lamine hat ile Balıkesir'de insanlarımıza sağlıklı ekmek yedireceğiz, içerdisinde hiçbir kimyasal madde bulunmayan ekşi mayalı ekmek. Biz fırıncılarla fiyat rekabeti yapmayacağız, ama çok modern bir tesiste sağlıklı ekmek üreteceğiz” dedi. 


TOPLU TAŞIMA, İTFAİYE HİZMETLERİ 

Başkan Uğur, Balıkesir'de toplu taşıma araçlarını tamamen yenilediklerini, bu yeniliğin tüm ilçelerde de yapıldığını anlattı. İtfaiye teşkilatının da tüm ilçelerde çok daha modern araç ve imkanlara kavuşturudluduğunu belirten Uğur, “Toplam 300 adet klimalı, alçak tabanlı toplu taşıma aracı 50 milyon TL harcanarak Balıkesirimize kazandırmış olduk. Büyükşehir Belediyesinin kasasından beş kuruş çıkmadı, biz denetleyici ve düzenleyeciyiz. Yine İtfaiye Daire Başkanlığımız tarafından bugüne kadar Kırsal Mahallelerimizin  ihtiyaçlarını gidermeleri için  150 tane  çok amaçlı su tankeri dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca itfaiye daire başkanlığımız kasım ayı içerisinde 13 milyon TL bedelle, 30 adet tam donanımlı itfaiye aracının alımını yaparak 20 ilçemizde hizmete sunacaktır. İnşallah kısa süre içerisinde  tüm kırsal mahallelerimizde bu dağıtımı gerçekleştirdikten sonra su tankeri olmayan Kırsal Mahallemiz kalmayacak” dedi. 



Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca yürütülen faaliyetleri de anlattı. Bunların çok önemli olduğuna vurgu yapan Uğur, Büyükşehir Belediyesi olarak tüm çiftçilerin yanında olduklarını söyledi. Uğur, “Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız  2015 Yılı içerisinde çiftçimizin sütünü daha iyi şartlarda saklaması, rekabet şansını arttırarak sütünü daha iyi fiyata satması için kooperatifler kanalı ile 7 adet süt soğutma tankının dağıtımını gerçekleştirdi. Ayrıca Arıcılar Birliğine kayıtlı ve destekleme alan 1.102 adet bal üreticisine 6'şar adet olmak üzere toplamda 6.612 adet 'Polen Tuzaklı Ergonomik Kovan Altlığı' dağıttık. Bu sayede arıcılarımız daha sağlıklı bal ve polen elde edebiliyorlar. Yine kırsal mahallelerimizdeki Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerimize kayıtlı çiftçilerimize Eylül 2015 de 5 adet yeni teknoloji selektör (tohum temizleme ve ilaçlama) makinesi hediye edildi. 2015'in İlkbahar döneminde Burhaniye'de fırtına ve yağıştan zarar gören sera üreticilerimize yardım amacı ile 25.277 metrekare sera naylonu hediye edildi. Aynı şekilde Büyükşehir Belediyemiz  822.500 dekar alanda 11 milyon zeytin ağacının ilaçlaması yapılarak zeytin sineği ile mücadele başlatılmış oldu. 3 milyon 500 bin TL harcanan çalışmadan 20.063 zeytin üreticisi fayda sağlamış oldu. Sinekler korktu çıkmadı, bu sene o para bize kaldı, ancak herşeyimizle her an müdahale için hazırız. Uçaklarımızı yine kiraladık, ilaçlarımız hazır” diye konuştu.



Büyükşehir Belediyesi'nin önemli birimlerinin başında gelen Fen İşleri Dairesi'nin de çalışmalarından söz eden Başkan Uğur, sadece 2015 yılı içerisinde 600 km. Satih kaplama yapıldığını, çalışmaların aralıksız sürdüğünü bildirdi. Başkan Uğur, “Yol ulaşımdır, medeniyettir diyerek 2015 yılında toplam 600 kilometre satih kaplama, sıcak asfalt ve stabilize yol yapılmıştır. Tüm bu hizmetlerimize ek olarak 33.000 tonluk yama malzemesini yollarımızın bakımı için kullanmış olduk.  Fen İşleri Daire Başkalığımız tarafından 11 adet greyder, 6 adet mıcır serici kamyon, 2 adet kar küreme ve tuzlama aracı olmak üzere toplam 18 kalemde 54 adet iş makinesi toplam 18 Milyon TL'ye Büyükşehir Belediyemize kazandırılmıştır." 




Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yaptıkları çalışmalarla özellikle gençler ve geleceğin teminatı çocuklar için Balıkesir'e çağ atlatacak işler yaptıklarını, bu çalışmaların artarak devam edeceğini kaydetti. Çocuk Eğlence Merkezinin Türkiye'de sadece Balıkesir'de olduğunu hatırlatan Başkan Uğur, “Amerika'da ne varsa Balıkesir'de de o var” diye konuştu. Başkan Uğur, şöyle devam etti; “Yine yeşile ve estetiğe değer veren bir Belediyecilik anlayışına sahip olmamız hasebiyle göreve geldiğimizden bugüne kadar Kent Estetiği Daire Başkanlığımz  7003 adet ağaç dikimi gerçekleştirdi. Toplamda 2 Milyon metrekare yeşil alanın bakımı yapılmıştır. 8 adet meydan düzenlemesi gerçekleştirilmiştir. Yine gelecekte Çay Deresi'nin 2. etabında da 240.000 metrekare ve Çamlık'ta ise 730.000 metrekare rekraeasyon alanı Balıkesir'e kazandırılmış olacaktır. Çocuk Eğlence Merkezi, bu Türkiye'de bir ilk. Gelecek oyuncaklarla burada 500-600 çocuğumuz eğlenip vakit geçirecek. Tuby Jump, kısa zamanda bitecek ve hizmete alacağız. Türkiye'de bir ilk. Amerika'da Avrupa'da var. Bizim Türkiye'de İstanbul, Ankaray, Bursa, büyükşeşehirlerde olmayan bir yapı, Balıkesir'e getirdik. Amerika'daki ile bire bir aynı. Amerika'da ne varsa, Balıkesir'de de o var. Nasıl sağlık hizmetleri gelişmiş ülkelerdeki sağlık hizmetlerininş, hastane hizmetleri apynısı ise, eğitimde sağlıkta çağ atlıyorsak, işte gençliğimiz için çocuklarımız için de biz Balıkesir'e çağ atlatıyoruz.” 



Büyükşehir Belediye Bşakanı Ahmet Edip Uğur, örneği sadece Amerika'nın San Diego şehrinde bulunan “Robotik Park” teknolojisini yine Türkiye'de ilk defa Balıkesir'de yapacaklarını, ihalesinin tamamlandığını, en geç Ocak ayının ikinci haftasında faaliyete geçeciğini açıkladı. Başkan Uğur, “Yine Türkiye'de bir ilk, akıllı park, Robotik Park yapıyoruz. Amerika'da San Diego'da var, ikincisi Balıkesir'de. Hükümet binasının girişindeki alanda Robotik Park olacak, ihalesini yaptık. İnşallah en geç 15 Ocak'ta faaliyete geçiyor. Türkiye'de ilkleri başarıyoruz. Bizim ustamız Recep Tayyip Erdoğan, o ilkleri başarıyor, çırağı olarak biz de ilkleri başarıyoruz. Aracınız kışın yağmurdan yazın sıcaktan, hırsızlıktan böylece korunacak. Belediyeler inşaat ruhsatı verirken park parası alıyor. Park paraları birikmiş. Kanun park parasını başka yere harcayamazsın diyor. Biz de o paralarla böyle akıllı park yapıyoruz. Aynı şekilde şehir içi park alanlarını arttırabilmek ve trafiği daha da rahatlatmak  için yeni teknoloji eseri akıllı otoparklar olan Robotik Parkı önümüzdeki günlerde Balıkesir'e kazandırmış olacağız. Bu sayede çok küçük alanlara, çok büyük sayıda araç parklandırabileceğiz. Balıkesir'deki park alanlarını hepsini yenileyip modernleştireceğiz” dedi. 



Büyükşehir olarak amatör sporu her zaman desteklemeye devam edeceklerini kaydeden Başkan Uğur, ilki geçen yıl yapılan Mahalle Ligi Futbol Turnuvası'nı bu yıl da “İmkan Bizden Oynamak Sizden” sloganıyla devam ettirdiklerini, bu defa 20 ilçeyi de dahil ederek 10 bin genci bu turnuvaya kattıklarını anlattı. İlçelerden çıkacak şampiyon takıkmların müsa.akasından il şampiyonunun belirleneceğini ve Balıkesir şampiyonunun teknik ekiple birlikte Avrupa'ya göndereceklerini anlatan Başkan Uğur, şunları söyledi; “Büyükşehir Belediyesi olarak 20 ilçemizde gençlerimize sporu sevdirmek ve sağlıklı yaşamalarını teşvik etmek amacı ile 20 ilçemizde 10.000  gencimizin katılımları ile Mahalle Ligi'ni düzenledik. Bu projemiz Türkiye Futbol Federasyonunun aslında Türkiye genelinde yaygınlaştırmak istediği, bizim de  önemsediğimiz bir proje niteliğine haizdir. 20 ilçenin şampiyonu olacak, bunların arasından Balıkesir İl Şampiyonu olacak. Şampiyon takımı Avrupa'ya göndereceğiz. Oradaki tesis ve statları örnek almak için inceleme yapsınlar,v izyonları gelişsin. Bölge okullarına 1.300 metrekare kilitli parke taşı yapıldı. Başta TEOG ve YGS'ye hazırlık kursları olmak üzere okulların onarım işleri, bahçe düzenlemesi ve temizlik görevlisi ihtiyaçlarına 300.000 TL kaynak aktardık.”


Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Beyaz Masa ile birçok alanda merkez ve tüm ilçelerde Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinin aktif bir şekilde sağlanacağını ifade eden Başkan Uğur, Balıkesir'in her bir ilçesinin ayrı marka değer olduğunu belirterek, “20 ilçemizi 20 marka yapacağız” dedi. Başkan Uğur, “Büyükşehir olarak; Türk Kızılayı Balıkesir Şubesi olmak üzere, Türk Diyanet Vakfı Balıkesir Şubesi ve Marmara Adalar Belediyesi gibi kurumlarla ortak hizmet protokolleri düzenledik. Müftülük sitemizin salonunu Büyükşehir olarak biz yapıyoruz. Bu kurumların yapım işlerine ve sosyal ve kültürel faaliyetlerine katkı sağlamış olduk. Tüm bunların yanında Beyaz Masa Ekiplerimizi eğitimlerden geçirerek 81 Adet Merkez de olmak üzere 20 Burhaniye'de, 20 Bandırma'da uzman personeli ile oluşturulan temsilciliklerimiz vasıtası ile Alo 153, Çözüm Ekibi, Mobil Beyaz Masa Ekibi, STK ve Muhtarlar Ekibi gibi ekiplerimiz sayesinde vatandaşlarımızın Büyükşehir den aldıkları hizmet standardını yükseltmek için çalışmalarını  başlatmış durumdalar. Balıkesir'in her yerini marka yapacağız, 20 ilçesini 20 marka yapacağız. Sındırgı'nın kaplıcasını, Bigadiç'in etini marka yapacağız. Dursunbey, Kepsut, Erdek, Bandırma, Gönen, hepsi ayrı bir değer, ayrı özellikleri var. İstiyoruz ki Balıkesir hafta sonu olduğu zaman çevreden en az 100 bin nüfus alsın, insanlar para harcamaya buraya gelsin. Çocuğu için, kaplıca için, Ayvalık için buraya gelsin” diye konuştu.


AYVALIK - CUNDA KÖPRÜSÜ

Başkan Edip Uğur, Ayvalık ilçesinde Büyükşehir olarak projelendirdikleri Cunda Adası'na geçişi sağlayacak yeni köprü projesinin de kamuoyu tarafından büyük bir ilgi ve memnuniyetle karşılanhdığını hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi olarak halka arzettikleri ve ankete sundukları 3 alternatifli köprünün smodelini halkın belirleyeceğini kaydeden Uğur, “Ayvalık Cunda'da yeni yapılacak olan köprü sayesinde Ayvalık İç Körfezine temiz su sirkülasyonunu sağlamış olacağız. Böylelikle halkımızın da  görüşlerini alarak  Ayvalık a yeni bir köprü inşa ederken, Ayvalık Körfezi artık  daha temiz olacak. Üç alternatifli köprü modeli halkımızın beğenisine ve oylarına sunuldu, anketimiz devam ediyor. Haziran ayında Cunda'ya köprüdeng eçecğeiz. Hayal ediyor, projleendirip yapıyoruz. Onlar konuşur biz yaparız. Lafla peynir gemisi yürümüyor” dedi.

BASKİ..

BAŞKAN UĞUR: “BİZ İŞLERİMİZİ 5 BİN 100 PERSONELİMİZLE BERABER YAPIYORUZ, HEPSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir iştiraki olan BASKİ'nin çalışmalarından da övgüyle söz etti. Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını çalışan 5 bin 100 personel ile birlikte beraber yaptıklarının altını çizen Uğur, tüm personele özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Başkan Uğur, “Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaremiz tarafından elektrik kesintilerinde; halkımıza suyun kesintisiz olarak verilebilmesi için 3 Milyon 500 Bin TL bedel ile 20 Adet jeneratör alımı ve montajı gerçekleştirilmiştir. Yine BASKİ tarafından tamamlanan işlerimizden Bazılar; Burhaniye İçmesuyu Tesisi, Büyükyenice Atıksu Arıtma Tesisi, Dursunbey Atıksu Arıtma Tesisi, Marmara Saraylar Atıksu Arıtma Tesisi tamamlanmış işlerimizdir. Yine İhale aşamasındaki İşlerimiz; Marmara Kanalizasyon Şebeke Hattı ve atık su arıtma tesisi ve Havran Kanalizasyon Şebeke Hattı ve atık su arıtma tesisi Devam Eden İşlerimiz; Altıeylül  Bozen  Mahallesinde, Ayvalık  Çakmak Mahallemizde, Savaştepe Mecidiye, Söğütcük Mahallelerimizde, Bigadiç Beğendikler, Salmanlı ve İlyaslar Mahalleleri'nde Arsenik Arıtma Tesislerimizin inşaası işleri devam etmektedir. Yine diğer ilçelerimizi kapsayan 18 kalem içme suyu arıtma tesisi ve atık su arıtma tesisi işleri önümüzdeki günlerde başlayacak olup BASKİ yatırımların genel toplamı 575 Milyon TL olacaktır. Bu işleri yaparken Büyükşehir ekebiyle yapıyor. Genel sekreterimizle, genel sekreter yardımcılarımızla, daire başkanlarımız, BASKİ'miz ile, bütün çalışan 5.100 personelimizle birlikte yapıyoruz. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Sağolsunlar, var ol sunlar. Hepsi gece gündüz Balıkesir için çalışıyorlar” diye konuştu. 


Deniz ulaşımından da söz eden Başkan Uğur, özellikle Marmara Adası'ndaki adalar arası deniz ulaşımında büyük kolaylık sağlayacak olan Deniz Taksi araçlarının BADO bünyesinde faaliyete geçtiğini, Deniz Taksilerin sayılarının daha da çoğalacağını belirtti. Edremit Körfezi'nde de Deniz Taksi ulaşımıınn başlayacağını anlatan Uğur, normalde birbuçuk saati geçen Ayvalık -Altınoluk arasının Deniz Taksi ile 20 dakikada alınacağını bildirdi. Başkan Uğur, “BADO Balıkesir Deniz Otobüslerini faaliyete geçirdik. Böylelikle Erdek'ten  Marmara ve Avşa Adasında ilk deniz taksi seferlerini başlattık. Bu şekilde  Adalar ve Erdek halkımızın deniz ulaşımı sağlanırken, deniz taksilerimiz  günde 8 sefer yapacak şekilde vatandaşlarımızın  hizmetine sunulmuştur. Bunlara cebimizden beş kuruyş çıkmadı, bulduk müteşebbisi, aracı aldırdık çalışıyor. Biletini biz kesiyoruz, denetleyici ve düzenleyiciyiz. Firma 3 tane daha yapacak, yeni yapılanlar 50 kişi taşıyacak. Adalar arasındaki mesafeyi daha da aza indireceğiz, çok seri. Bir tanesini de Edremit Körfezine yerleştireceğiz, Ayvalık-Altınoluk 20 dakika. Birbuçuk saatte gidilemeyen yolu 20 dakikaya indireceğiz. Seneye bu deniz taksiyer de Balıkesirlilerin hizmetinde olacak” dedi.  


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, geçtiğimiz hafta sonu lansmanı yapılan Balıkesir Toplu Konutları ile ilgili de kısa bir dğeerlendirmede bulundu. Balıkesir'de yeni bir yaşam şeklini başlatacaklarını ifade eden Başkan Uğur, “Yine geçtiğimiz günlerde tanıtımını yaptığımız 2400 konutluk Yeni Karesi Projesi ile planlı ve sağlam bir kentleşmenin önünü açmak istedik. 25 yıl önce vatandaşlara hayal satmışlar, helvacı kağıdı vermişler. Böylelikle 1992 den beri tapu tahsis belgeleri dağıtılan 800 vatandaşımızın sorunları çözülürken hemşehrilerimizin Türk Aile yapısına uygun, zemini sağlam bir bölgede  kira öder gibi ev sahibi olmalarını arzu ettik. Allah'ın huzurunda biz kendimizi sorumlu hissettik ve bu vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız dedik. 2+1 75 metrekare konutu 75 bin TL'den bu hemşehrilerimize vereceğiz. Talepleri topluyoruz. 2.400 Konutun inşa edileceği alanın içerisinde camii, ilköğretim okulu, yüzme havuzları ve sosyal tesisler bulunuyor. Bu doğrultuda projenin ilk etabı olan 27 Blok ve 1540 daireden oluşuyor. 30.12.2015 tarihine kadar lansmana özel fiyatlarla satışa sunulacak 540 daire için ilk 11 saatte 155 ön talepte bulunulmuştur. Düğmeye bastık biz söz verdik mi yerine getiririz. Kavşak düzenlemeleri temeli attığımızda, Çay Deresi ve Çocuk Köyü temelini attığımızda seçim yatırımı yapıyorlar, hayal görüyorlar dediler. Ama şimdi inşallah hayaller gerçek oluyor en kısa zamanda bunları Balıkesirlilere kazandıracağız” dedi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, konuşmasının sonunda sahneye davet etitği mahalle muhtarlarına birer adet çok amaçlı arazöz hediye etti. Yangın müdühalesi ve toplu cemiyetlerde su ihtiyacını gidermek için kullanılan arazözlerin tahsis belgelerini muhtarlara hediye eden Başkan Uğur, arazöz dağıtılmayan kırsal mahalle kalmayacağını söyledi. Başkan Uğur, Altıeylül ilçesi'nden Akçaköy, Bereketli, Orhanlı, Türkali, Karesi İlçesinden Aktarma, Naipli, Taşkesiği, İbirler, Beyköy Mahalle Muhtarlarına, Kepsut ilçesinden Bükder, Sayacak, Osmaniye, Dalköy, Dursunbey İlçesinden Taşkesiği, Odaköy, Tafak, Taşpınar, Yunuslar, İvrindi İlçesinden Çarkacı, Osmanköy, Paşagil, Büyük Ilıca, Sarıpınar, Bigadiç İlçesinden İlyaslar, Bekirler, Işıklar, Okçular, Akyar, Sındırgı İlçesinden Bükrecik, Büyükdağdere, Eşmedere Çarkacı, Osmanköy, Savaştepe İlçesinden Karapınar, Bozalan, Dikmeler Mahallesi Muhtarlarına çok amaçlı arazöz tahsis belgelerini verdikten sonra sahnede tüm muhtarlarla birlikte sahnede toplu fotoğraf çekildi. 

Çocuk Eğlence Merkezi'ndeki törenin ardından Çay Deresi Rekreasyon Alanı içerisinde yine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Balıkesir Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi'nin temeli atıldı. Başkan Ahmet Edip Uğur'un milletvekili ve diğer davetlilerle beraber temelini dualarla attığı törende kurban kesildi, Başkan Uğur'un butona basmasıyla da temele ilk harç döküldü. Uğur, beraberindekilere ve basın mensuplarına daha sonra Çay Deresi ve Rekreasyon Alanındaki derede yapılan ıslah ve estetik çalışmalarını gösterdi. Sahada yapılan teknik inceleme gezisinin ardından program sona erdi. 



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön