28 / 04 / 2024

Ahmet Edip Uğur: Balıkesir'de 20 ilçeyi kucaklayan projeler üzerine çalışıyoruz!

Ahmet Edip Uğur: Balıkesir'de 20 ilçeyi kucaklayan projeler üzerine çalışıyoruz!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Mart Mahalli Seçimlerinden sonraki çalışmaları ve 2014-2023 Stratejik Eylem Planı hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.



Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir il genelinde görev yapan yerel, bölgesel ve ulusal basın temsilcilerinin katıldığı geniş katılımlı basın toplantısıyla; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Mart Mahalli Seçimlerinden sonraki çalışmaları ve 2014-2023 Stratejik Eylem Planı hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve daire başkanlarının da yer aldığı basın toplantısında Başkan Uğur, sinevizyon gösterimiyle Büyükşehir Belediyesi’nin 2014-2023 Stratejik Eylem Planı’nın detaylarından bahsetti. Balıkesir’i 2023 vizyonu kapsamında Türkiye’nin ilk 10 ekonomisi arasına sokmak için çalışacaklarını belirten Başkan Uğur, Balıkesir’in zenginliklerini Türkiye ve dünyaya tanıtmak ve bu değerleri marka yapmak istediklerini söyledi.


2023 Hedefimiz İlk 10


“10’un Farkı 10’un Yıldızı” projesi kapsamında stratejilerini 10 temel ilke üzerine kurulduğunu kaydeden Başkan Uğur, Yeşil, Engelsiz, Sağlıklı, Kentsel, Ulaşım, Kültürlü, Ekonomik, Teknolojik, Ekolojik ve Sosyal gibi belirledikleri başlıkların Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin eylem planını oluşturduğunu vurguladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 20 ilçeyi kucaklayan projeler üzerine çalıştığını açıklayan Başkan Uğur, “Balıkesir’in tüm zenginliklerini marka haline getirip Türkiye ve dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz. Bununla ilgili 2014- 2023 Stratejik Planı hazırladık. Nasıl Türkiye’nin 2023 hedefi var Balıkesir olarak bizim hedefimizde; 2023 yılında Türkiye’nin 10.büyük ekonomisi olmak istiyoruz. Balıkesir’in gelişmişlik seviyesinde 16.sırada. Biz istiyoruz ki; Balıkesir plaka numarası gibi 10.sırada yer alsın.” dedi.


“İlçe Belediye Başkanlarıyla Uyumlu Çalışıyoruz”


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin geride kalan 9 aylık sürede yaptığı çalışmalardan da bahseden Başkan Uğur, Kurtdereli Güreşleri öncesinde saha tribününü yeniden yaparak, güreşlere prestij kattıklarını belirtti. Balıkesir’in en önemli tarım ürünlerinden zeytinin kalitesini arttırmak amacıyla zeytin zararlılarıyla mücadele ettiklerini kaydeden Başkan Uğur, bu mücadelenin sonucunda zeytinyağının kalitesinin arttığını ve üreticilerin kazanca geçtiğini vurguladı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın “Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi” için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne 470 bin dönüm yer tahsis ettiğini hatırlatan Başkan Uğur, Türkiye’nin en büyük merkezini inşa edeceklerini söyledi. Makine Parkı’nı yeni ekipmanlarla güçlendirdiklerine işaret eden Başkan Uğur, yol ağlarını modern hale getireceklerini kaydetti. Başkan Uğur ayrıca, Emniyet- Otel Basri- Gençlik Merkezi yol kavşakları, Atatürk Parkı- Çamlık Tepesi teleferik hattı, Çay Deresi Projesi gibi prestij projeler hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularına yanıt veren Başkan Uğur, ilçe belediye başkanlarıyla uyumlu çalıştıklarını ve bu uyum içerisinde başarılı çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön