Kent Haberleri

Ahmet Ercan o faya dikkat çekti: Türkiye'nin güneyini etkiler!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, stres artışı uyarısı yapılan Ölü Deniz Fay kırığı ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıklamasında yaşanacak depremin Türkiye'nin güneyini de etkileyeceğini söyledi.Dr

Stres artışı uyarısı yapılan Ölü Deniz Fay kırığı ile ilgili olarak çok önemli açıklamalar yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, ölüdeniz kırığı üzerinde büyük deprem Beyrut ile Şam arasında, kırık demetlerinin birleşmiş olduğu Safed kuzeyinde gerçekleşmesi bekleneceğini söyleyerek, "Böyle bir deprem Türkiye güneyini de etkiler" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Hatay'daki Mustafa Kemal Üniversitesi ile ilgili de bazı açıklamalar yaptı. 

Yeniçağ'da yer alan habere göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra artçı sarsıntılar da, uzmanların uyarıları da sürerken, Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan dikkatleri Ölü Deniz Fay kırığına çekti.

"EVLERİNİZİ YIKAN KIRIK DEĞİL SARSIM DALGALARIDIR"

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Ölüdeniz kırığı üzerinde yaşanacak olası bir depremin Türkiye'nin güneyini de etkileyeceğini dile getirerek önemli açıklamalar yaptı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıklamasında ölüdeniz kırığı üzerinde büyük deprem Beyrut ve Şam arasında, kırık demetlerinin birleştiği Safed kuzeyinde gerçekleşmesinin beklendiğini söyleyerek, böyle bir depremin Türkiye güneyini de etkileyeceğini kaydetti.

Yaptığı açıklamada depremde gerginliğin boşaldığı yere iç odak, yüzey izdüşümüne dış odak dendiğini belirten Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yeri yırtmasına kırık(fay) dendiğini belirterek, "Kırık boyunca en büyük ivme (vuruş) oluşur. Evlerinizi yıkan kırık değil, odaktan çıkan sarsım dalgalarıdır. Kırıktan değil, odaktan uzaktaysanız az etkilenirsiniz." diye konuştu.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Hatay'daki Mustafa Kemal Üniversitesi ile ilgili de bazı açıklamalar yaptı. 


"EĞİTİM KURUMLARI ÇÖKMESİN"

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Hatay'daki Mustafa Kemal Üniversitesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Eğitim kurumları çökmesin." diyerek, Hatay M. Kemal Üniversitesinin bazı bölümleri geçici komşu üniversitelere taşınsın, ötekileri de baraklarda geçici eğitim sürdürülsün. Ülkede üniversitelerin kapanması demek, bilimi öldürmek demektir. Geleceğimizi karanlığa sokmayalım." diye konuştu.

AFAD'dan deprem bölgesine son dakika uyarısı: 5'ten büyük artçılar olabilir! 

Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları resmen silindi! Yeni faturaların ödeme tarihleri de ertelendi! Son dakika!

İstanbul'da satılmayı bekleyen konut sayısı Şubat'ta yüzde 49 arttı!