04 / 05 / 2024

Ahmet Ersin: Vatandaşlar korkudan en yaptıramıyor!

Ahmet Ersin: Vatandaşlar korkudan en yaptıramıyor!

Küçük Edanur'un ölümü üzerine CHP, askeri atış alanlarını tartışmaya açtı. Yurt genelinde 11 kişinin öldüğüne dikkat çeken CHP Milletvekili Ersin, vatandaşların korkudan ev yaptıramadığını



CHP, askeri atış alanlarını incelemeye alan CHP'liler, 4 yaşındaki Edanur'un ölümüne neden olduğu iddia edilen Safranbolu'daki 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'nda yapılan atış talimlerine son verilmesini istedi. Atış alanının yerleşim alanına bin 100-bin 300 metre mesafede olduğuna dikkat çeken CHP'liler, "Atış talimleri devam ederse başka Edanur'lar ölebilir" uyarısında bulundu ve yurt genelinde atış talimleri nedeniyle 11 kişinin öldüğünü bildirdi. TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun CHP'li üyeleri Ahmet Ersin ve Ali Rıza Ertemur, Safranbolu'da, başına isabet eden kurşunla hayatını kaybeden 4 yaşındaki Edanur Avcı olayıyla ilgili incelemelerinde saptadıkları çarpıcı sonuçları SABAH'la paylaştı. Atış talimi başladığında vatandaşların başlarını korumak zorunda kaldığını söyleyen Ersin, "Ev yaptıramıyorlar. Çünkü, talim sırasında yağan kurşunlara hedef olduklarını anlattılar. İnşaatta çalışan işçiler, sırf bu nedenle ekmek paralarından vazgeçiyorlar" dedi.

"179 BİN LİRA İÇİN ÖLMÜŞ"
CHP'li Ersin, "Alay Komutanlığı, atış talim yerinin güvenliği için girişimde bulunmuş. Atış bölgesine 5-6 metre siper kazıp güvenliği sağlayacaklarmış. Ancak 179 bin liralık masraf olacak ve ödenek yok diye bundan vazgeçilmiş. Yani Edanur, 179 bin TL için ölmüş. Bunu kabul etmek mümkün değil" diye konuştu. CHP'li Ertemur da, 125'inci Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı atış alanının acemi birliği olduğuna dikkat çekti ve "Eline daha önce silah almayan çocuklar burada atış talimi yapıyor. Otomatik silahlar kullanıyorlar. Bu kadar büyük vurdumduymazlık olur mu" dedi. CHP, Şırnak ve diğer illerde patlayıcılardan dolayı yaşanan ölümlere de dikkat çekerek, askeri alanların yerleşim alanı dışına çıkarılmasını talep edecek. Konunun TBMM İnsan Hakları Komisyonu ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından ciddiyetle ele alınması için çalışacak.
Sabah/Hülya KARABAĞLI


Geri Dön