28 / 04 / 2024

Ahmet Misbah Demircan: 10 yıl içinde onlarca çeşmeyi onardık!

Ahmet Misbah Demircan: 10 yıl içinde onlarca çeşmeyi onardık!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 10 yıl içerisinde Beyoğlu’nda onlarca çeşmeyi onardıklarını belirterek, " Mücadelemiz geçmişten gelen varlıkların ruhunu koruyarak geleceğe intikal ettirmek" dedi.



Beyoğlu'nun farklı semtlerinden 27 çeşmenin yer aldığı “Beyoğlu’nun Çeşmeleri” sergisinin açılışını yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 10 yıl içerisinde Beyoğlu’nda onlarca çeşmeyi onardıklarını belirterek, "Mücadelemiz geçmişten gelen varlıkların ruhunu koruyarak geleceğe intikal ettirmek" dedi.


Beyoğlu Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü iş birliğiyle ‘Beyoğlu’nun Çeşmeleri’ sergisi Beyoğlu Belediyesi Hizmet Binası'nda yer alan Sanat Galerisi'nde açıldı. Beyoğlu’na hayat veren çeşmelerin dönemsel, bölgesel, mimarı açıdan farklı özelliklerinin yansıtıldığı 27 ayrı çeşmenin bulunduğu sergi sanatsever tarafından büyük beğeni topladı.


İnsanlık tarihi açısından suyun, yaşamın en vazgeçilmez maddesi olduğunu dile getiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Selçuklu ve Osmanlı Medeniyeti'nde bunun çok ciddi örneklerini Beyoğlu, Fatih, Üsküdar gibi ilçelerdeki çeşmelerle gördüklerini söyledi.

 

“10 YIL İÇERİSİNDE ONLARCA ÇEŞMEYİ ONARDIK” 


Geçen 10 yıl içerisinde onlarca çeşmeyi onardıklarını, onarmaya da devam ettiklerinin altını çizen Başkan Demircan, zaman zaman bu tip sergileri yaparak çeşmelere sahip çıktıklarını, özellikle gençleri bu çeşmelerden haberdar etmek için de tarihi mekan olan Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisinde böyle bir sergiyi açtıklarını söyledi.


Başkan Demircan, mücadelelerinin geçmişten gelen varlıkların ruhunu koruyarak geleceğe intikal ettirmek olduğunu da sözlerine ekledi.

 

“Beyoğlu’nun Çeşmeleri’ sergisi, 31 Ocak tarihine kadar Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.



Geri Dön