24 / 12 / 2024

Ahmet Misbah Demircan: Beyoğlu cazibe merkezi olacak!

Ahmet Misbah Demircan: Beyoğlu cazibe merkezi olacak!

Karaköy, Tarlabaşı, Okmeydanı, Piyalepaşa’da dönüşümü başlattıklarını dile getiren Ahmet Misbah Demircan “Bu projelerle de sadece Beyoğlu’nu dönüştürmekle kalmıyoruz, 25 bine yakın kişinin de istihdam edilmesini hedefliyoruz” dedi.




Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, BIG içerisindeki şirketlerin yaptığı yatırımlarla Karaköy, Tarlabaşı, Okmeydanı, Piyalepaşa’da dönüşümü başlattıklarını dile getirerek “Bu projelerle de sadece Beyoğlu’nu dönüştürmekle kalmıyoruz, 25 bine yakın kişinin de istihdam edilmesini hedefliyoruz” dedi.


Yüzyıllardır ticaretin, sanatın ve İstanbul’un merkezi sayılan Beyoğlu’nun sahip olduğu ekosistemi koruyarak değerini artırmak amacıyla bölgede yatırım yapan 32 büyük yatırımcı Beyoğlu Belediyesi’nin kurucusu olduğu Beyoğlu Investors Group (BIG) adlı bir platform altında bir araya geldi.  Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın kuruculuğunu üstlendiği BIG, dünyayla yarışan projeleriyle, 10-13 Mart’ta Cannes’da düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’e çıkarma yapmaya hazırlanıyor.


 “BEYOĞLU’NU BİR DÜNYA MARKASI YAPIYORUZ”


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu yatırımcılarının bu yeni oluşumunu, devam eden projelerini, bölgeye yapılan yatırımları ve yenilikleri açıklamak amacıyla yatırımcılarla bir araya gelerek bir basın toplantısı gerçekleştirdi.


Kısa süre önce, yatırım yaparak ilçemizi güzelleştirmeye, yaşam alanlarını ve kalitesini artırmaya gönül vermiş şirketlerle Beyoğlu’nu uluslararası vitrine çıkarmak ve bir dünya markası yapmak amacıyla bir oluşum sürecine girdiklerini söyleyen Başkan Demircan, katılımcılara BIG hakkında bilgiler verdi. Demircan, “Beyoğlu Belediyesi olarak kurucusu olduğumuz Beyoğlu Investors Group’un içerisinde şu an aktif 32 üyemiz bulunuyor. BIG’in sloganının ise Beyoğlu’nu en iyi ifade edecek iki kelimeyle “İstanbul’un Kalbi” olmasına karar verdik. BIG içerisindeki şirketlerin yaptığı yatırımlarla Karaköy, Tarlabaşı, Okmeydanı, Piyalepaşa’da dönüşümü başlattık ve Beyoğlu’nda toplamda 1 milyon metrekareden fazla bir alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. En önemlisi de bu projelerle sadece Beyoğlu’nu dönüştürmekle kalmıyoruz, 25 bine yakın kişinin de istihdam edilmesini sağlıyoruz. Bu kadar geniş çapta iş fırsatı oluşturabilmek bizim için büyük mutluluk” dedi.




“YOLUMUZUN DÜŞMEDİĞİ YERLERİ CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”


Beyoğlu’nun, Sütlüce, Karaköy, Tarlabaşı, Dolapdere gibi semtleriyle sosyo-kültürel açıdan pek çok zenginliği içinde barındırdığını söyleyen Demircan sözlerine şöyle devam etti: “Fakat bu güzel semtlerimizde kullanılamayan, yenilenmesi gereken çok sayıda atıl alan ve yapı bulunuyor. Amacımız semtlerimizi; sahip olduğu değerlerle birlikte koruyup günlük ihtiyaçlarımıza cevap veren yerlere dönüştürmek ve yaşanır yerler haline getirmek. Tüm semtlerimizle birlikte Beyoğlu’nun tamamını İstanbul’da hayatın merkezi yapmayı, şu an yolumuzun düşmediği pek çok yeri cazibe merkezine dönüştürmeyi hedefliyoruz. Böylece Beyoğlu; biten, devam eden ve gelecekteki projelerimizle tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu marka bölgelerden biri olacak. Bu isteğimizi gerçekleştirmek için en önemli adımı MIPIM’de atacağız. Beyoğlu Belediyesi ve BIG olarak yatırımcılarımızla geniş bir katılım göstereceğiz. 12 metrekarelik Beyoğlu maketi ve projelerimizle İstanbul çadırının ve fuarın gözbebeği olacağız. Cannes’da uluslararası yatırımcılarla oturumlara katılıp birebir görüşmeler gerçekleştireceğiz. MIPIM’de en çok konuşulan yatırım bölgesi ve oluşumu olmayı planlıyoruz.” 


“BEYOĞLU’NUN AKTİF YATIRIM MİKTARI 2 YILDA 40 MİLYAR TL’Yİ AŞACAK”


Beyoğlu’nun dönüşümü ile ilgili Tarlabaşı örneğini veren Demircan “Beyoğlu’nun tarihine baktığımızda her zaman canlı, hareketli, dinamik bir yerleşim olduğunu ve 500 yıldır dönüşmeye, yenilenmeye devam ettiğini görüyoruz. Bunun sürekliliğini en iyi şekilde sağlamanın ise Beyoğlu’na olan vefa borcumuz olduğunu düşünüyorum. Yıllardır kullanılmaz halde olan Tarlabaşı’nda yaptığımız kentsel yenileme ile binaların cephelerini koruduk ve içten birleştirme yaparak binaların altına otoparklar yerleştirdik. Bu çalışmamız Türkiye’de tarihi dokuyu koruyarak geleceğin ihtiyaçlarına cevap verebilen yerinde dönüşümün de ilk örneği oldu. Yapılan çalışmaların neticesinde Tarlabaşı en az 50 kat değer artışı gösterdi. Amacımız bunu tüm Beyoğlu’nda başarabilmek. Beyoğlu’nun aktif yatırım miktarı 2 yılda 40 milyar TL’yi aşacak” diye konuştu.


40 MİLYARLIK PROJE HAZIRLIĞIMIZ DA SÜRÜYOR 


11 yıldır belediye başkanlığı görevinde olduğunu hatırlatan Başkan Demircan, bu yıllar içerisinde 100 bin kişilik bir istihdamı oluşturduklarını söyleyerek, “2004 yılında Beyoğlu’nda 80 bin çalışan varken bugün 180 bin çalışana gelmişiz. Yüz binlik bir istihdam oluşturmuşuz. Eğer 100 bin kişiye iş bulduysak hesaplamalara göre 50 milyarlık yatırıma öncülük etmişiz. Halen bir 10 milyarlık yürüyen işlerimiz var. Bunların dışında Haliçport, Galataport, Okmeydanı projesi gibi dev yatırımlardan da hiç bahsetmedim. Onlara baktığımızda onlarda kendi içlerinde 40 milyar liralık bir paket. Ve onlarla geleceğin 2023 vizyonuna varmadan revize edeceğimiz projeler.  Demek ki geçen 10 yılda bir 40 -50 milyar yatırımla 100 bin kişiye istihdam sağlamışız. Halen 10 milyar bir yatırımla 20-25 bin kişilik istihdamı planlıyoruz ve 2023 vizyonuna giderken bir 40 milyarlık proje hazırlığımız da sürüyor.  Bunlar ne kadar kentsel dönüşüm projesi gibi algılansa da içerisinde ticari alanlar var ve bu alanların içinde istihdam oluşuyor” ifadelerini kullandı.


BEYOĞLU’NUN 1 MİLYON METREKARESİ DÖNÜŞÜYOR


Beyoğlu Investors Group (BIG) yatırımcıları tarafından; turizm, kültür-sanat, iş merkezi ya da karma proje kompleksine dönüştürülecek alan 1 milyon metrekareyi buluyor. Beyoğlu’nun toplam yapı stoku 30 milyon metrekarenin üzerinde ve BIG oluşumu ile bu yapı stokunun dönüşümünü 5 yıl içinde tamamlamak hedefleniyor. 


BEYOĞLU INVESTORS GROUP (BIG) ÜYELERİ


Piyalepaşa Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım, GAP İnşaat Yatırım ve Dış Ticaret, Lazzoni Mob. İnş., Amplio Real Estate, Ofton İnşaat Turizm ve Yatırım, Naz İnşaat Gayrimenkul, Rumeli Han, Kamer İnşaat, Nar Yatırım, CVK Mineral Madencilik, Maksem Yapı Ticaret, Krea Sirius Gayrimenkul, Kapital Gayrimenkul, Seba Vadi İnşaat, Aktif İnşaat, İpek Constructıon, Tuna Ofis ve Ev Mobilyaları, Naba Otelcilik, Akdağlar Madencilik, Akfen Gayrimenkul, Nesa Grup Turizm, Timur Gayrimenkul, Meydanbey İnşaat, Nidya Otel, Kosikoğlu Otel, Global Otel, Rixos Bina, Ansa Otelcilik, Akka İnşaat, Berkolon Gayrimenkul, İKSV, Koç Müzesi.



Beyoğlu Belediyesi


Geri Dön