27 / 04 / 2024

Ahmet Murat Binark kendi yaptığı resimleri müzayedelerde satıyor

Ahmet Murat Binark kendi yaptığı resimleri müzayedelerde satıyor

Sanatçı bir aileden gelen ve resim tutkunu olan Garanti Koza Başkan Vekili Binark, kendi şirketinin yaptığı projedeki villada oturuyor



Garanti Koza İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Murat Binark, 1987 yılında Anadolu Yakası'nın merkezi yerinde otururken, inşaat şirketinin Zekeriyaköy'de yapacağı projenin arazisini eşiyle birlikte gezdi. Ancak o dönemde kuş uçmaz kervan geçmez bir yer olan Zekeriyaköy'e eşi Aslı Baycan Binark'la birlikte giden Binark, eşinin umutsuz bakışlarını görünce kendisi oraya taşınmaktan vazgeçti. Ancak daha sonra kişisel gelişim seminerleri veren Aslı Hanım, bir toplantısının tesadüfen bu bölgede gerçekleşmesi üzerine yeniden geldi. Bu kez bölge daha gelişmişti.

VİLLAYI 3. ELDEN ALDI
Garanti Koza İnşaat ise o dönemde Zekeriyaköy'de bin 100 konutluk Türkiye'nin en büyük projelerinden birine imza atıyordu. Ancak o sırada aile Anadolu Yakası'nın merkezinde oturuyor, şehire uzak bir yere taşınmayı aklından bile geçirmiyordu. Aradan yıllar geçti, 2003 yılında Binark çifti, çok uzak buldukları Zekeriyaköy'e taşınma kararı aldı. Hem de şirketin Yönetim Kurulu Vekili olan Binark, kendi yaptıkları projeden 3. elden bir villa satın alarak... Şimdi, 7 yıldan bu yana Zekeriköy'de 400 metrekarelik iki katlı bahçeli bir villada oturan Binark, "Kader ağlarını ördü. Buraya taşındık" diyor. 90'lı yıllarda bölgedeki evlerin metrekaresi 500 dolardan satılırken şimdi 3 bin dolarları bulduğunu söyleyen Binark, "Burası ayrı bir dünya. Bu siteden çıkmadan bir hayat geçirebilirsiniz. Bakkal ne yediğinizi bilir, bara gidersiniz barmen içtiğiniz hemen içeceğinizi getirir" diye konuşuyor. Binark'ın villası modern bir tasarımla ele alınmış. Ultra modern salon iki basamaklı bölümden oluşuyor. Üst bölümde uzun yemek sohbetlerinin yapılacağı bir masa ve rahat koltuklar alt bölümde ise açık renkli koltuk takımları ile televizyon bulunuyor. Ancak evin içinde en çok dikkat çeken detaylar duvarlardaki tablolar. Binark tam bir resim aşığı. Zaten sanatçı ruhlu bir aileden geliyor. Şakir Paşa ailesinin torunu, büyük dayısı Halikarnas Balıkçısı, ayrıca ünlü ressamlar Aliye Berger , Fahrünnis Zeyd, Nejat Devrim ile hayatı romanlara konu olan ünlü seramik sanatçısı Füreya da yine akrabaları arasında...

RESİM MERAKI AİLEDEN
Şakir Paşa ailesinin torunu, büyük dayısı Halikarnas Balıkçısı, ünlü ressam Aliye Berger ise büyük teyzesi, hayatı romanlara konu olan ünlü seramik sanatçısı Füreya ise yine akrabası. Binark, bu sanatçı ruhlu aileden gelen genlerle resim yapmayı çok seviyor. Evinde kendine ait 150'ye yakın tablosu bulunuyor. Bunun yanı sıra Salvador Dali, Burhan Doğançay, Adnan Çoker, Aliye Berger, Fahrunisa Berger, Nejat Devrim, Mustafa Pilevneli ve birkaç Rus ressamın aralarında bulunduğu yaklaşık 50 tabloluk bir koleksiyonu bulunuyor. Bu nedenle evin en önemli köşelerinde de bu ünlü ressamlara ait tablolar yer alıyor. Binark ailesinin sanatçı ruhu kızı tarafından da devam ettirileceğe benziyor. Binark'ın kızı Burcu Binark ise bu sene New York Film Academy'e sinema okumaya gidiyor.

Bahçede resim atölyesi
Binark, resim koleksiyonunun yanında kendisi de resim yapıyor. Evin bahçesinde kendisine ait, boş zamanlarında köşesine çekilip resim yaptığı bir resim atölyesi bulunuyor. Burası da evin en ilginç köşelerinden birini oluşturuyor. Binark, yaptığı resimleri müzayedelerde 20-30 bin dolara sattığını da söylüyor. Toplam 5 oda ve 2 salondan oluşan evin en keyifli bölümlerinden biri de kış bahçesi.

İki evde dönüşümlü yaşıyorlar
Binark ailesi, aslında iki evde yaşıyor. Biri Anadolu Yakası'nda Suadiye'de. Merkezi yerlerde işleri olduğu zaman o ev kullanılıyor. Binark, "Ancak 2 ev olunca kıyafet dağılımını iyi yapmanız gerekiyor. Beyaz koyafetler bir tarafta siyahlar bir tarafta kaldığında problem oluyor" diyor. Evde yemek yapmayı da çok sevdiğini söyleyerek evde vakit bulduğu zamanlarda yemekleri kendisinin yaptığını söylüyor.
Dilek Taş/Sabah


Geri Dön