29 / 04 / 2024

Ahmet Özyanık: Fatih Ormanı ile Parkorman karıştırılıyor!

Ahmet Özyanık: Fatih Ormanı ile Parkorman karıştırılıyor!

Orman Bakanlığı, Fatih Ormanı Mesire Yeri'nin işletmeciliğini yürüten AKC'nin sözleşmesini, izin almadan Ali Ağaoğlu'nun da aralarında bulunduğu gruba hisse devri yaptığı gerekçesiyle feshetti...



Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2009 yılında Tabiat Parkı'nın işletme hakkı verilen AKC firmasının hisselerinin, şartnameye aykırı olarak Ağaoğlu'na devredildiğini tespit etti. Bakanlık bu gerekçeyle  Fatih Ormanı Tabiat Parkı işletme sözleşmesini iptal etti.


Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, Fatih Ormanı'nda iki ayrı tabiat parkı bulunduğunu, AKC firmasına kiralanan park ile Maslak 1453 Projesi arasında 'Parkorman' olarak bilinen başka bir tabiat parkın birbirine karıştırıldığını ifade eden Özyanık, Maslak 1453 Projesi ile Ağaoğlu'na geçen parkın kapısı arasında 4.7 kilometre mesafe olduğunu ve projeyle hiçbir ilgisinin olmadığını vurguladı. Özyanık 1 Kasım 2012 tarihinde askıya çıkartılan İmar Planı'nın Parkorman'a ait olduğunu, her iki parkın da Fatih Ormanı içerisinde yer alması nedeniyle karışıklık yaşandığını ifade etti. Özyanık, imar planının konut yapımını kesinlikle içermediğini dile getirdi.


Geri Dön