29 / 04 / 2024

Ahmet Temel Parkı hizmete açıldı!

Ahmet Temel Parkı hizmete açıldı!

Esenyurt Balık Yolu Mahallesinde yapılan 16 dönüm’lük Ahmet Temel Parkı yoğun katlım ile açılışı gerçekleşti. Açılışa törenine, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da katıldı...




Esenyurt Balık Yolu Mahallesinde yapılan 16 dönüm’lük Ahmet Temel Parkı yoğun katlım ile açılışı gerçekleşti. Açılışa törenine, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti 3’ncü bölge milletvekili adayı Arif Kalmaz, Esenyurt Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, Esenyurt belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Yeni parka kendi adı verilen Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Temel yaptığı konuşmasında, İstanbul’un ve Esenyurt ’un gelişiminden bahsetti. Temel, “ 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde göreve başladığımızda İnsanlar çöp dağlarının altında yaşıyorlardı ve evlerde sular dahi akmıyordu. O kadar acı bir tablo ki gazeteler promosyon gaz maskesi dağıtıyordu. Yapılan yoğun çalışmalar sonucu önce evlere temiz içilebilir su ve ardında çöp dağlarını kaldırdık. Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu Esenyurt’u devir aldığından bu yana 11 yıldır yaptığı projeler ve hizmetleri azımsanacak bir olay değildir. Esenyurt bu gün diğer ilçeler tarafından gıpta ile bakılan ve yoğun göç alan bir ilçe haline gelmiştir. Belediye başkanımız yapmış oldu spor komplekslerine ve parklara başkan yardımcılarının ismini vererek bizleri onurlandırmaktadır. Bende şahsım adına kendisiyle çalışmaktan onur duyuyorum ve bu ekibin içinde olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Esenyurt Balıkyolu Mahalle Muhtarı Metin Yılmaz’da söz alarak duygularını ifade etti. Yılmaz, “Mahallemizin yeni muhtarlık olduğunu hepiniz bilmektesiniz. Sayın Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’nun bu mahalleye verdiği önemi hepimiz biliyoruz. Mahallemiz yeni olması hasebiyle eksikleri çok fazla ve bu konuda Esenyurt Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’ ndan desteklerini bekliyor ve mahallemizde böyle hizmetlerin devamını temenni ediyoruz” dedi.

 

‘’ONLAR KONUŞUR BİZ YAPARIZ’’


Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu törende söz alarak, yapılan hizmetleri örneklerle anlattı. Başkan Kadıoğlu, “ İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile göreve geldiğimizde, İstanbul’a baktık. İstanbul’da ağaç denen bir şey yok Orman deseniz Fatih Sultan Mehmet’ten bu güne İstanbul’da Dolmabahçe Sarayının bahçesi, Yıldız sarayının bahçesi ve Gülhane parkı İstanbul’da bu kadar bahçe var başka bahçe yok. O zaman rant karşılığında yapılan gece kondular yüzünden bütün var olan ormanlar ’da kesilmiş. İstanbul Boğazından bakıldığında İnsan pislikleri her köşede almış başını gidiyordu. İstanbul’un havası çok pis durumdaydı. Bazı gazeteler halka gaz maskesi dağıtıyordu. Bu konuda çare bulup yeşili, ağaçlandırmayı ve İstanbul’a nefes aldıracak proje üretmemiz gerekmekteydi. Önümüzde olan bürokratik engelleri aşmamız gerekiyordu. Ahmet Temel kardeşimiz o zaman İBB’de park bahçelerde müdür yardımcısıydı. Mühendisti ve kendisiyle yaptığımız istişareler sonucu Türkiye’de ağaç alımı yapılacak yer olmadığından Almanya, Hollanda, İtalya’dan ağaç alıp getirdik. Ve hızla İstanbul’da ağaçlandırmayı başlattık. Bu işin mimarı Ahmet Temel’dir. Peygamber Efendimiz s.a.v buyurmuştur ki ’“Yarın öleceğini bilsen dahi bugün birağaç dik” şiarı ile hizmet ettik. İstanbul’da dikilen bütün ağaçların projelerin arkasındaki mimar Ahmet Temel kardeşimizdir. Bu kadar emeğin karşılığında bu parkımıza kendisinin ismini verdik. 16 dönüm olan bu parkımızı yaparken bu mahallenin ablaları bana ilham oldu. Buradan geçerken ufacık, yol kenarında bulunan bir yeşillik alanda piknik yapıyorlardı. Kendilerini ziyaret ettiğimde benden burada bir park istediler ve burada bu projenin eksikliğini gördük. Bu büyük parkı size hediye ediyoruz. Ama bu hizmetleri korumakta bize olduğu kadar sizlere de düşüyor. Böylesi güzel eserleri koruyalım buralar sizlerin vergileriyle yapılıyor, hep beraber el ele verip bu eserlere sahip çıkalım. Bu mahallemiz yeni Muhtarlık olduğunu ve eksiklerini çok iyi biliyoruz. Ancak geçmişi unutmayalım. Balık yolu köprüsü 15 yıl boyunca bu mahalleye vaat edildi. Bu siyasi bir konu dahi olamazdı ama hep bununla avuttular. Cumhuriyet meydanına arabanın geçmesi tam 3,5 km mesafedeydi sadece eski bir köprüden yaya geçme imkânı vardı araç geçişi imkânsızdı. Burasıhapishane misali kapalı bir alana çevrilmiş ve buradaki vatandaşlarımız buraya hapsedilmişti. Biz göreve geldiğimizde 4 ay 29 gün gibi kısa bir sürede yaptık ve vatandaşımızın hizmetine açtık. Yetmedi onunla ilgili bir sürü spekülasyon çıktı. Fakat biz yapacağız dedik yaptık. Kimseye hesabını veremeyeceğimiz bir şey yapmadık. Her zaman olduğu gibi “ONLAR KONUŞUR BİZ YAPARIZ” ve biz yapacağımız şeyleri söyledik. Hiçbir zaman yapmayacağımız şeyin sözünü vermedik, kimseyi mağdur etmedik. Bu parkımızın burada yaşayan bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Kadıoğlu’nun konuşması ardından İlçe Kaymakamı Ekrem İnci söz alarak duygularını dile getirdi. Konuşmalar sonrasında Ahmet Temel Parkı kurdelesi kesilerek vatandaşlarla birlikte park içinde gezildi. Başkan Kadıoğlu, parkta yeşillikte oturan mahalle sakinleri ile birlikte oturarak sohbet etti.

 



Esenyurt Belediyesi


Geri Dön