29 / 04 / 2024

Ahmet Turgut: İstanbullu deprem karşısında korunmalı!

Ahmet Turgut: İstanbullu deprem karşısında korunmalı!

şžehir Plancıları Odası İstanbul şžube eski başkanı ve yüksek şehir plancısı Ahmet Turgut, kentsel dönüşümdeki ana stratejinin deprem karşısında İstanbulluların hayatlarını korumaya yönelik olması gerektiğini açıkladı



şžehir Plancıları Odası İstanbul şžube eski başkanı ve yüksek şehir plancısı Ahmet Turgut, kentsel dönüşümdeki ana stratejinin deprem karşısında İstanbulluların hayatlarını korumaya yönelik olması gerektiğini açıkladı. Dönüşüm sürecinde hayat standartının yükseltilmesini bir diğer öncelik olarak gösteren Turgut, toplumsal barışın da önemine dikkat çekti. Projelerin toplumsal katılımın en yüksek düzeyde sağlandığı bir platformda hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyen Turgut, œHemşehrilerimize rağmen değil, hemşerilerimizle birlikte kentsel ve sosyal dönüşümü sağlamalıyız dedi.  

Öte yandan, dönüşümün hukuki, sosyo-kültürel, ekonomik ve fiziki boyutları olan bir planlamayla gerçekleştirilmesi gerektiğine işaret eden Turgut, tüm bu süreçlerde planlama disiplininin üzerinde önemli durulması gerektiğini kaydetti. Turgut, şöyle konuştu: œProjeler üst ölçekli planlara uygun olarak kent bütünü için tasarlanmalı. Uygulamalarda kent içinde yaşanan mekansal ve sosyal ayrışmaya izin verilmemeli. En üst düzeyde sosyal bütünleşme için çaba harcanmalı.

Ayrıca kentsel dönüşüm projelerinin, İstanbul"un üst ölçekli planlarının doğal bir parçası olarak üretilmesinin önemini vurgulayan Turgut, œBu doğrultuda kentsel dönüşüm uygulamaları, kentin parçalarını birbirinden ayırmamalı, tam tersine bütünleştirmelidir diye konuştu.
 
Ahmet Turgut"un dönüşüm formülü:
1-           Dönüşümde esas deprem tehlikesindeki İstanbulluların hayatını korumak olmalı. Ayrıca, yaşam standartları yükseltilmeli.
2-           Plan, toplumsal uzlaşmayla birlikte gerçekleştirilmeli.
3-           Planlama disiplininden uzaklaşılmamalı, anlayışın içi boşaltılmamalı.


Geri Dön