14 / 05 / 2024

Ahşap ev çürür mü? Ahşap evler yağmura dayanıklı mı?

Ahşap ev çürür mü? Ahşap evler yağmura dayanıklı mı?

Ahşap yapılar görsel açıdan pek çok kişinin aklını çelen yapılardan biri olmaktadır. Arsası olan ve ahşap ev yaptırmak isteyenler bu yapılara dair detaylı bilgi edinmek istiyorlar. İşte bu konuda merak edilenler!



AHŞAP EV ÇÜRÜR MÜ?

Ahşap evlere, ağaç mantarları, büyük oranda zarar veren ve yapının çürümesine neden olmaktadır. Bu yüzden de bu bölgelerde dış cephe temizliği düzenli olarak yapılması gerekir. Gerekli görülür ise de ilaçlama ve kaplama yapılmalıdır.

BAHÇEYE AHŞAP EV YAPIMI YASAK MI?

Tarla niteliğinde bulunan arazinize bu tarz bir evi kolay bir şekilde inşa edebilirsiniz. Bu inşa iznini de gıda, tarım ve Hayvancılık Bankalığına bağlı olan il ve ilçe müdürlüklerinden alabilirsiniz. Gerekli izinleri aldıktan hemen sonra kendinize küçük ama kullanışlı bir bağ evi niteliğinde olan bungalov tarzı evler yapabilirsiniz.

AHŞAP EV BÖCEKLENİR Mİ?

Ahşap kemiren böcekler vardır. Bu ahşap kemiren böcek hem yumuşak hem de sert ahşaba hasar verebiliyor. Böceğin larvası, selülozu sindirerek ahşabın içine geçer yani ahşabı deler. Yaklaşık olarak da 2 ile 6 yıl içinde bunlar, yetişkin böcekler haline gelebilirler.

AHŞAP EV İÇİN RUHSAT GEREKİR Mİ?

Betonarme karkası olmayan herhangi bir yapı ruhsat alamaz. Eğer ahşap bir ev yapmak istiyor iseniz, inşaat, elektrik, makine, mimari tüm projeleri dışarıya çizdirmek ve çizen özel şirketlerden de sorumluluklarının kendilerine ait olduğuna dair ve yapıyı kendileri denetleyeceklerine dair de muvaffakatname almanız gerekmektedir.

AHŞAP EVLER YAĞMURA DAYANIKLI MI?

Meydana gelen depremlerin ardından yapılan araştırmalar sarsıntılara ve aynı zamanda yıkımlara karşı en sağlam olan evlerin ahşap evler olduğu açıklanmaktadır. Öte yandan belirtmek gerekirse ahşap yağmura ve kara karşı çok daha dayanıklıdır. Herhangi bir şekilde evlerden içeriye akıntı yaşatmaz.


Geri Dön