27 / 04 / 2024

Hollanda'ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'de yıkım neden fazla? 

Hollanda'ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'de yıkım neden fazla? 

Uzun süredir doğalgaz aramaları sebebiyle ülkenin kuzeyinde sürekli deprem meydana gelen Hollanda, dayanıklı yapı sorununu Türkiye’den çağrılan uzmanlar sayesinde çözüme kavuşturmuş. Peki Hollanda’ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'nin bu kadar fazla yıkım yaşamasının sebebi ne?



Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarattığı yıkımın ardından, Hollanda İnşaatçılar Derneği'nden Rudi Roijakkers’ın söylediği "Hollanda’nın sürekli sarsıntı olan Groningen bölgesinde bize depreme dayanıklı bina yapmayı Türkiye’den gelen uzmanlar öğretti" cümlesi gündeme geldi. 

Uzun süredir doğalgaz aramaları sebebiyle ülkenin kuzeyinde sürekli deprem meydana gelen Hollanda, dayanıklı yapı sorununu Türkiye’den çağrılan uzmanlar sayesinde çözüme kavuşturmuş.

Hollanda ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye de yıkım neden fazla? 

Pazartesi gününden bu güne tüm Avrupa’da olduğu gibi, Hollanda’da da medya ve uzmanlar, Kahramanmaraş depreminin neden bu kadar büyük hasar yarattığını tartışıyor. 

Özellikle de Hollanda’da bu konuyu çözen Türkiye'nin neden aynı şeyi kendi ülkesinde uygulamadığı gündem oldu. 

Peki Hollanda’ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'nin bu kadar fazla yıkım yaşamasının sebebi ne? İşte ayrıntılar...


Geri Dön