04 / 05 / 2024

Ahşap konteyner sınıflar deprem bölgesi için hazır! 

Ahşap konteyner sınıflar deprem bölgesi için hazır! 

Bartın Eğitim Kampüsü projesiyle hazırlanan ahşap konteyner sınıflar deprem bölgesine gönderilecek. Ahşap konteyner sınıfların açılışını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yapacak.



 Ahşap konteyner sınıflar deprem bölgesi için hazır! 

’15 AHŞAP KONTEYNIR SINIFTA 300 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALACAK’

Deprem felaketinden sonra tüm devlet kurumları gibi eğitim camiasının da seferber olduğuna dikkat çeken Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, “ Deprem bölgesindeki öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin okul ve sınıf ortamları yok. Eğitim öğretim çadır kentlerde devam ediyor. Bizler eğitim camiası olarak oradaki eğitimin devam etmesi için Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Mesleki Eğitim Merkezi Mobilya dekorasyon öğretmenlerimizle bir araya geldik. Kereste fabrikalarından ve hayırseverlerden gerekli malzemeyi temin ettikten sonra 15 adet konyetner hazırladık. Bu konteyner sınıflarımızı gelecek hafta Malatya'ya gödereceğiz ''dedi. 

Ahşap konteyner sınıflar deprem bölgesi için hazır! 

1’İNCİ SINIFTAN 8’İNCİ SINIFA KADAR EĞİTİM VERİLECEK

300 öğrencinin yararlanabileceği sınıfları kullanıma hazır hale getirdiklerini söyleyen Acar, "15 sınıfımızın 3 tanesi ana sınıfı, 1 tane özel eğitim sınıfı, 1 tane halk eğitim olarak kurs verecek. Bu eğitim kurslarının verileceği sınıf ile 1’inci sınıftan 8’inci sınıfa kadar temel eğitim verilecek sınıflarımız var. Aynı zamanda her sınıf içerisinde her bir öğrenci için kitaplar defterler ve çantalar hazırladık, onları da sınıflarla birlikte deprem bölgesine göndereceğiz” diye konuştu.

Başvurana tam 3 bin 38 lira veriliyor! Aile Bakanlığından SED yardımı nasıl alınır? Peş peşe açıklandı! 

O bölgelerde deprem riski arttı! İki uzman isim tek tek açıkladı: Bu fay 7 büyüklüğünde deprem üretebilir! 


Geri Dön