Kent Haberleri

Aile Bakanlığı 1250 TL'yi kimlere veriyor? Aile Destek ödemelerine okkalı zam ne zaman gelecek?

Aile Destek Paketinden faydalanan yüzbinlerce vatandaş sosyal destek ödemelerine ocak zam mı gelip gelmeyeceğini araştırıyor. Peki 1250 TL kimlere verilecek, ödemeler artacak mı? İşte detaylar... Ocak ayında bir çok sosyal yardım ödemelerine zam geldi

Sosyal destek ödemelerinden faydalanan vatandaşlar "Aile Destek programı ödemeleri arttı mı, 1250 TL'den kimler faydalanacak?" sorularının yanıtını arıyor. Ocak ayında bir çok sosyal yardım ödemelerine zam geldi. Türkiye Aile Destek Programından faydalananlar da bu destek ödemelerine zam geldi mi, ne kadar geldi merak ediyor. 

Bu yıl bir çok sosyal yardım ödemelerine zam geldi. Evde bakım desteği, kronik hastalık yardımı, 65 yaş aylığı, engelli yakını aylığı ve daha bir çok kalemde ödemeler arttı. Peki, Aile Destek programı ödemeleri artacak mı? Sosyal yardım parası ne kadar oldu? 1250 TL'yi kimler alacak? İşte merak edilen tüm detaylar...

AİLE DESTEK SOSYAL YARDIM PARASI HESAPLARA YATTI MI?

Bu ay Aile Destek Programı ödemeleri erkenden yatırılmıştı. Ocak ayının ilk haftası yapılacak olan Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini öne çekerek 29 Aralık Perşembe hak sahiplerinin hesaplarına yatırmaya başladıklarını açıklamıştı.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR OLDU, ZAM GELDİ Mİ?

Aile Destek ödemelerine bu yıl zam yapılacağı haberi henüz gelmedi. Bakanlık tarafından açıklama geldiğinde haberimiz güncellenecektir.

Aile Destek Programı ödemelerinde, gelir miktarına göre tutarda farklılık oluyor. Ayrıca son yapılan artışlarla sosyal yardım parası 850-1.250 lira aralığına çekilmişti. Bu kapsamda hane içinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şu şekilde:

450 lira ve altı olanlar: 1.250 lira

450 lira üzeri - 911,15 lira ve altı olanlar: 1.100 lira

911,15 lira üzeri - 1372,30 lira ve altı olanlar: 950 lira

1372,30 lira üzeri - 1833,45 liradan az olanlar: 850 lira

Aile Bakanlığı 1250 TL'yi kimlere veriyor? Aile Destek  Programına başvurular nereden yapılır, başvuru şartları neler?

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet'ten üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapabilirsiniz.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

850-1.250 TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süre ile Aile Destek Programı ödemesi yapılacak. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURU ŞARTLARI

Türk vatandaşı olmamak

Mavi Kart sahibi olmak

Yerleşim adresinin yurt dışında olmak

18 yaşından küçük olmak

Hanesinde memur, noter ya da muhtar olarak çalışan veya yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacak.

Dolar 15 gün sonra tamı tamına bu kadar olacak! Rakamı duyan buz kesti! Bu dönemde dolar satılır mı?

Altını olanlara adeta soğuk duş! Bu fiyatları görenin ağzı tam bir karış açık kaldı! İşte 15 Ocak 2023 altın fiyatları!

Euro'nun 20 gün sonra ne kadar olacağı resmen açıklandı! Avrupa Merkez Bankasının açıkladığı bu rakamı gören inanamadı!