11 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı başvuru yapan vatandaşlara 2.500 TL verecek! Şubat ayı ödemeleri PTT'ye yatacak!

Aile Bakanlığı başvuru yapan vatandaşlara 2.500 TL verecek! Şubat ayı ödemeleri PTT'ye yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirlilere fatura desteği ile yıllık 900 TL ile 2.500 TL arasında destek ödemesi yapıyor. Peki, şubat ayı destek ödemesi yapıldı mı? İşte detaylar...



Vatandaşlar "Doğal gaz destek ödemeleri ne zaman başlayacak? Şubat ayı doğal gaz yardım parası hesaplara yattı mı?" sorularına cevap arıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan ödemeler hane bazlı olup ihtiyaç sahiplerine veriliyor. 

DOĞALGAZ YARDIMI HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

Aile Bakanlığı, 3294 sayılı Kanun kapsamında olan ya da dönemsel ihtiyaç sahibi olup temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca belirlenen hanelere doğal gaz desteğinde yer arıyor. Bu senenin son 3 ve yeni senenin ilk 3 ayı olmak üzere 6 aylık zaman dilimde ödenen doğal gaz desteği kapsamında, senenin son 3 ayı için planlanan ödemeler ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırıldı.

Bir sonraki doğal gaz destek ödemesi ise Şubat ayı içinde hesaplara yatırılacak.

Aile Bakanlığı başvuru yapan vatandaşlara 2.500 TL verecek! Şubat ayı ödemeleri PTT ye yatacak!

DOĞALGAZ DESTEĞİ ÖDEMELERİ NE KADAR, KAÇ LİRA?

Dar gelirli hanelere ödenen doğalgaz yardımı Isıl harita baz alınarak belirlenerek yıllık 900 lira – 2.500 lira arasında tutarlarda yapılıyor.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğal gaz yardımı başvuru işlemleri e-Devlet'ten yapılıyor. T.C. kimlik no ve şifresiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, " Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sayfasına giriş yapan vatandaşlar kimliklerini doğrulayarak başvurularını yapabilir.

Doğal gaz desteği ödemeleri hak sahiplerinin PTT kartına yatırılmaktadır. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT'ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten faydalanacak.

Aile Bakanlığı yeni ay sosyal destek ödemelerine başladı mı? 2023 Aile Destek parasına şubat zammı gelecek mi?

ŞOK Market'te yüzde 25'e varan yeni ay indirimi başladı! Sepet dolduracak çılgın fırsat! 1 Şubat 2023 fiyat listesi

İlk Evim Arsa projesinde kura çekimi bugün başlıyor! İller peş peşe açıklandı! İşte il il günü gününe kura takvimi...


Geri Dön