10 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı bu kişilere 1.200 TL para verecek! Sadece kimlikle başvuruluyor!

Aile Bakanlığı bu kişilere 1.200 TL para verecek! Sadece kimlikle başvuruluyor!

Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi... Sadece kimlikle başvuruluyor... Öksüz ve yetim çocuklar için yapılan nakdi yardımlar, ihtiyaç sahibi ailelere umut oluyor...



BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Bu destek programından yararlanmak için başvurular, ikamet edilen il veya ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına yapılabilir. Başvuru sırasında, kimlik belgesi ve diğer gerekli belgelerin sunulması gerekmektedir.

ÖKSÜZ VE YETİM YARDIMI NE KADAR?

Öksüz ve Yetim Yardımı kapsamında şartları sağlayan hak sahiplerine çocuk başına aylık 600 TL ödeme yapılır. Bu ödemeler her ay için hesaplanır ve 2 ayda bir gerçekleştirilir. Nakdi ödemeler, hak sahiplerinin banka veya PTT hesaplarına aktarılır.

Aile Bakanlığı bu kişilere 1.200 TL para verecek! Sadece kimlikle başvuruluyor!

ÖKSÜZ VE YETİM YARDIMI KİMLERE VERİLİR?

Öksüz ve Yetim Yardımı, annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş olan çocuklara destek sağlamaktadır. Hanede sosyal güvence olmaması, 18 yaşını doldurmamış olma, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Sosyal ve Ekonomik Destekten (SED) faydalanmama gibi kriterler doğrultusunda başvurular değerlendirilmektedir.

Ancak, Öksüz ve Yetim Yardımı ile aynı anda Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımından faydalanan bireyler bu programdan yararlanamazlar. Ayrıca, Muhtaç Asker Çocuğu Yardım Programı'ndan faydalanma durumu da Öksüz ve Yetim Yardımı için geçerli değildir.

Renault Express Van'a dev zam! Fiyatını gören inanamadı!
Halkbank dev kampanya! 31 Ağustos 2023'E kadar süreniz var, dikkat hakkınız yanmasın!
TBMM, memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam kanununu kabul etti!

Geri Dön