18 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı bu kişilere 50 bin TL'yi aşan yardım yapıyor!

Aile Bakanlığı bu kişilere 50 bin TL'yi aşan yardım yapıyor!

Türkiye'de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehit yakınları ve gazilere yönelik hızlı yardım sağlama amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. İşte ayrıntılar...



Yardımlar arasında çeşitli muhtelif yardımların yanı sıra tedavi gören yaralılara yönelik ulaşım ve barınma yardımı da yer alıyor. Yardım miktarları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından ihtiyaca göre belirleniyor. Vefat ve yaralı bilgileri iletilen kişilere yapılan kaynak aktarımları ise 50.000 TL'yi aşıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehit yakınları ve gazilerin acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yardımları hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor. Vefat veya yaralı bilgileri iletilen kişilere yönelik kaynak aktarımları tek seferlik olarak yapılıyor, bu sayede yardıma ihtiyaç duyanlara derhal destek sağlanabiliyor.

BAŞVURU İÇİN GEREKEN EVRAKLAR!

• Kimlik Belgesi
• Şehit Yakını ve Gaziler Genel Müdürlüğü veya ilgili kamu kurumlarınca Genel Müdürlüğümüze vefat/yaralı bilgisi iletilmesi durumunda başvuru, evrak vb. herhangi bir işlem beklenmeksizin ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aktarım gerçekleştirilmektedir.


Geri Dön