Kent Haberleri

Aile Bakanlığı daha önce tarihi vermişti... Aile Bakanlığı ödemesi alanlar için kötü haber

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ödemelerden faydalanan çok sayıda vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımızla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Vatandaşlarımıza kötü bir haber geldi..

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ödemelerden ülke genelinde milyonlarca vatandaşımız faydalanıyor... Vatandaşlarımız bu destek programından aldıkları destekler ile evlerinin eksiklerini gideriyordu... 
Aile Destek Ödemelerinden faydalanan vatandaşlarımızı ilgilendiren çok önemli bir gelişme ise duyuruldu. Ancak bu gelişme maalesef ki bazı vatandaşlarımızda üzüntüye neden olacak. 

2 YILDAN BU YANA DEVAM EDİYOR

Aile Destek Programi kapsamındaki ödemelerde sona gelindi. 2022 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri iki yıldır devam ediyor. İşte, 2024 Aile Destek Ödemelerinde son gelişmeler...

SON ÖDEMESİ YAPILACAK

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hanelere her ay düzenli olarak yatırılan ödemelerin son tarihi yaklaşıyor. Alınan karar gereği 2024 yılı döneminin son ödemesi Temmuz ayında yapılacak.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Bakanlık'tan yapılan açıklamada; "850 ile 1250 TL arasında değişen miktarlarda ve en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemeleri yapılacak.

12 aylık ödeme süresinin son ödemesi 2024 yılı Haziran ayında olup, bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayında yapılacak ve destek programı sona erecek." denilmişti.

Eğer bir uzatma kararı alınmazsa, aile destek programı kapsamındaki ödemelerin son kez 2024 Temmuz ayında yapılması öngörülüyor.

HAZİRAN PARASI HESAPLARA YATIRILDI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini Kurban Bayramı dolayısıyla önce çektiklerini belirtti.

Hak sahibi hanelere sağlanacak destek tutarları, hanedeki kişi başına düşen aylık gelirin dâhil olduğu gelir aralıklarına göre belirleniyor.

850 ile 1250-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecek.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ E DEVLET SORGULAMA 

Bunun için e-Devlet sistemi üzerinden, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranına T.C kimlik numarası ile giriş yapılması gerekiyor.

HANE İÇİ GELİR NASIL HESAPLANIR?

Hesaplanan hane içindeki kişi başına düşen gelirin her yıl belirlenen aylık net asgari ücretin
1/3'ünden az olması durumunda, Mütevelli Heyetinin Kararına istinaden yardım başvurusu
kabul edilir, aksi halde yardım başvurusu reddedilir.
Gelir seviyesi tespiti, hane yaklaşımı çerçevesinde yapılır ve hane geliri ile hanedeki kişi sayısı
üzerinden, hane içindeki kişi başına düşen gelirin tespitini içerir. Bu nedenle hanedeki tüm
bireylerin gelir, servet ve harcama bilgileri hesaplamaya dâhil edilir. Bu hesaplamada GSS
Gelir Testi kapsamında kullanılan yöntem kullanılır.
Bahse konu bilgiler, Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden kurumların veri
tabanlarındaki bilgilerin sorgulanması yoluyla ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma
Vakıflarınca yapılan hane ziyaretleri veya temin edilen hane beyanları yoluyla elde edilir.