Kent Haberleri

Aile Bakanlığı destek ödemesi alanlar dikkat! Zam tarihi verildi

Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen destek ödemelerinden milyonlarca vatandaşımız faydalanıyor. Destek ödemesi alan vatandaşlarımıza flaş bir tarih verildi.

Aile Bakanlığı destek ödemelerinden faydalanan çok sayıda vatandaşımız, bakanlığın ne kadar destek zammı yapacağını merak ediyordu. 

Vatandaşlarımızın bir diğer merak ettiği konu ise destek ödemelerinin ne zaman hesaplara geçeceği yönündeydi. Bu 2 konu hakkında flaş bir gelişme yaşandı. 

20 TEMMUZ'DA ÖDEMELER HESAPLARA GEÇECEK 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın gelecek hafta temmuz ayı evde bakım maaşı ödemelerini iletmesi bekleniyor. 20 Temmuz civarında da sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması bekleniyor. Her iki destek programına dair yapılacak açıklamalar vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, destek ödemelerindeki artışlar da merak edilen konular arasında yer alıyor.

ZAM ORANI DA BELLİ OLDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur maaş zammının netlik kazanmasının ardından ilerleyen süreçlerde sosyal yardım ödemelerindeki artışlara ilişkin kamuoyunu bilgilendirecek. Bu çerçevede, destek ödemelerinin yüzde 19,31 oranında zamlanması bekleniyor.

Sosyal yardımların yüzde 19,31 oranında zamlanacağı düşünülürken, sosyal yardımlardaki artışlar memur maaş katsayısına göre belirlenirken, hangi desteklerin yükseleceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Ocak ayında evde bakım maaşında, yaşlı ve engelli aylıklarında, sosyal ve ekonomik destek ödemesinde artışa gidilmişti.

FARKLAR O TARİHTE HESAPLARA AKTARILACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın evde bakım maaşına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine, yaşlı ve engelli aylıklarına, toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlara yüzde 19,31 oranında zam yapması beklenirken, söz konusu desteklerin hangi tarihten itibaren zamlı olarak hesaplara aktarılacağı merak edilen konular arasında yer alıyor.