16 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı müjdeyi verdi! SED desteği hesaplara yattı!

Aile Bakanlığı müjdeyi verdi! SED desteği hesaplara yattı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımının hesaplara yatacağı tarih merak ediliyor. Peki SED desteği zamlı maaşlar hesaplara yattı mı? İşte detaylar...



SED yardımı, dar gelirli ailelerin çocuklarına okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen destek olarak tanımlanıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından SED yardımı ödemeleri 2023 Ocak ayı itibarıyla yüzde 30 zam yapıldı. Fakat bu ayki ödemeler zamsız olarak hesaplara aktarıldı. Bu destekten yararlanan vatandaşlar zam farkının hangi tarihte ödeneceğini merak ediyor. 

Aile Bakanlığı müjdeyi verdi! SED desteği hesaplara yattı!

SED YARDIMI ZAM FARKI HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

SED'in her sene ocak ve temmuz aylarında yeniden belirlendiğine dikkat çeken Bakan Yanık, "İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için ödediğimiz SED miktarlarını memur maaş zammı oranında artırarak hesaplara toplam 434.039.508,44 lira yatırdık" dedi. Bakan Yanık "Farkları ise mümkün olan en kısa sürede ödemeyi planlıyoruz" diye ifade etti.

OCAK AYI SED YARDIMI HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

2023 Ocak ayında ailelere yapılacak ödemelerin gecikmemesi için SED miktarının 2023 Ocak için belirlenen memur maaş artışı ve enflasyon oranından oluşan yüzde 16,48'lik oranın esas alınarak hesaplanıp ailelerin hesaplarına aktarıldı. Bakan Yanık, ailelere yüzde 13,52'lik fark daha ödeneceğini kaydetti.

Aile Bakanlığı müjdeyi verdi! SED desteği hesaplara yattı!

2023 SED YARDIMI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

2023 Ocak zammı sonrası SED yardımı ödemeleri şu şekilde:

- Çocuk (Okul öncesi) 2.059,99 TL
- Çocuk (İlköğretim) 3.090,00 TL
- Çocuk (Ortaöğretim) 3.295,99 TL
- Çocuk (Ort. çağında okumayan) 2.059,99 TL
- Çocuk (Yükseköğretim) 3.708,00 TL
- Kuruluş bakımından ayrılan gençler 1.648,00 TL

EKONOMİK DESTEK HİZMETİ NE ŞEKİLDE YAPILACAK?

Ekonomik destekler süreli ve geçici olmak üzere nakdi olarak yapılıyor. Geçici ekonomik destek senede bir, en fazla iki defa yapılır. Süreli ekonomik destek ise onayda belirtilen süre boyunca her ay yapılıyor.

SED YARDIMI ÖDEMELERİ SÜREKLİ BİR MAAŞ MIDIR?

Sosyal ve ekonomik destek hizmeti ödemeleri maaş ödemesi değildir. Hanenin ekonomik şartllarınızı iyileştirme ve değiştirme çabalarını desteklemesi, çocuklarının bu süreçte zarar görmeden bakımı ve ihtiyaçlarının karşılanması için geçici süre ile yapılıyor. Daha önce ekonomik destek verilmiş olması kişiye bir hak doğurmaz.

Son dakika müjdesi: Bedelli askerlik yerleri belli oldu! İşte 2023 e-Devlet bedelli askerlik yerleri sorgulama ekranı...

TOKİ 18-24 Ocak kura takvimi yayımlandı! 2023 İl il TOKİ kura çekiliş tarihleri peş peşe belli oldu...

EYT başvuruları ne zaman başlayacak? EYT ilk maaş hangi ayda yatacak? 


Geri Dön