03 / 08 / 2024

Aile Bakanlığı resmen açıkladı. 9077 TL ödeme müjdesi geldi

Aile Bakanlığı resmen açıkladı. 9077 TL ödeme müjdesi geldi

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlarımıza yönelik 9077 TL müjdesi geldi. Bu parayı almak isteyen vatandaşların ise başvurması gereken yerler var.



Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlarımıza yönelik ödemeler hız kesmeden devam ediyor... Bakanlık tarafından son olarak enflasyon rakamlarının da açıklanmasıyla birlikte maaşlara zam gerçekleştirildi. 

Vatandaşlara Aile Bakanlığı tarafından resmen 9077 TL ödeme gerçekleştirilecek. Ancak vatandaşlarımızın bu paraları alması için yapması gerekenler olacak. 

Ağustos ayının ilk günlerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek programlarından yararlanan vatandaşlar ödemelerin detayları ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Bu çerçevede, ağustos ayı sosyal yardımları henüz başlamasa da önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak tahminler yürütülüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek ödemelerini hangi tarihlerde ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktaracağının yanı sıra destek ödemelerinin güncel tutarları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş da geçtiğimiz süreçlerde desteklerin güncel tutarları ile ilgili bilgi verdi. ÜAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklamasına göre evde bakım maaşının da aralarında yer aldığı toplumun farklı kesimlerine sağlanan çeşitli desteklere memur maaş katsayısına göre zam yapıldı. Temmuz ayında gerçekleşen artış neticesinde sosyal yardımlar yüzde 19,31 oranında yükselirken, her ay yüzbinlerce hak sahibine iletilen evde bakım maaşı da yükseldi. Yapılan hesaplamalara göre 9077 TL’ye yükselen evde bakım maaşının ağustos ayından itibaren zamlı olarak hesaplara yatırılacağı düşünülürken, önceki aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak ağustos ayında evde bakım maaşının ne zaman hesaplara yatacağına dair tahminler yürütülüyor. 

TARİH DE BELLİ OLDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın evde bakım maaşı ödemelerini 7608 TL’den 9077 TL seviyesine yükseltmesinin ardından zamlı destek ödemelerinin güncel tutalarının yanı sıra, hangi tarihten itibaren zamlı olarak destek verileceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımları genellikle ay ortasında ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletiyor. Bu durumda, 15 Ağustos civarında 9077 TL tutarındaki evde bakım maaşı verilebilir. Ay ortasında evde bakım maaşının sağlanması halinde de bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön