17 / 07 / 2024

Aile Bakanlığı resmen açıkladı. Yeni yardım geliyor. Diğeri deprem etkisi yaratmıştı

Aile Bakanlığı resmen açıkladı. Yeni yardım geliyor. Diğeri deprem etkisi yaratmıştı

Aile Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde bir yardımı sonlandırması vatandaşlarda deprem etkisi yaratmıştı. Bakanlık tarafından şimdi yeni bir yardım verilecek. Başvurular da başladı.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Aile Bakanlığı yardımlarından faydalanan milyonlarca aile geçtiğimiz günlerde bir destek ödemesinin sonlandırılması nedeniyle deprem yaşamıştı. 

Ancak Aile Bakanlığı tarafından birçok alanda destek ödemeleri verilmeye devam ediyor... Bakanlığın yeni bir destek ödemesinde daha başvurular resmen başladı. İhtiyacı olan vatandaşların mutlaka başvurması gerektiği ifade edildi. 

Bu kapsamda, “Şartlı Sağlık Yardımı” yapacağını duyuran bakanlık, söz konusu nakdi yardım programına ilişkin tüm detaylar resmi internet sitesinden paylaştı. Buna göre, sosyal güvencesi olmayan, 3294 sayılı yasa doğrultusunda ihtiyaç sahibi hanelere çocuklarını sağlık kontrolüne göndermeleri, anne adaylarının ise hamilelik süresince sağlık kontrolüne gitmeleri ve doğumlarını hastanede yapmaları kaydıyla para yardımı yapılacak.

 BAŞVURULAR BAŞLADI, BU KİŞİLER BAŞVURU YAPABİLİR

Bakanlığın sağladığı bu para yardımına öncelik annede olmak üzere 18 yaş üstü aile vatandaşlar başvuru yapabilecek. Bu kapsamda, söz konusu para yardımından 0-6 yaş arası çocuklar ve hamile kadınlar yararlanabilecek. Başvurular ise hem ihtiyaç sahibinin ikamet ettiği ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) ve hem de e-Devlet sistemine giriş yaparak gerçekleştirilebilecek. Başvuru için sadece kimlik belgesinin olması yeterli olacak.

Bunun yanı sıra, bakanlık, kimin ne kadar ödeme alacağını da açıkladı. Şartları sağlayan hak sahiplerine ödenecek tutarlar şu şekilde:

Gebelik döneminde aylık 200 lira, çocuk için aylık 100 lira, doğumun hastanede yapılması halinde bir seferlik 500 lira, şartlı lohusalık için doğumu takip eden ilk 2 ay süresince aylık 300 lira hesaplara yatacak. Ödemeler her ay için hesaplanarak 2 ayda bir hak sahiplerinin hesaplarına aktarılacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön