Ekonomi

Aile Bakanlığı resmen açıkladı. Yeni yardım programı yolda

Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yardım programları vatandaşlar tarafından merakla takip edilmeye devam ediyor. Aile Bakanlığı tarafından yardım programları hakkında bir açıklama daha gerçekleştirildi.

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşların desteklenmesi amacıyla çok sayıda yardım programı hayata geçiriliyor. Bu yardım programlarına zaman zaman yenileri de ekleniyordu. 

Aile Bakanlığı tarafından son olarak yeni bir yardım programıyla ilgili detaylar duyuruldu. Bu yardım programı da birçok vatandaşımızın işine gelecek. 

Engelli vatandaşlara engellilik durumlarına göre aylık para yardım yapan ve bunun yanı sıra, engellilere bakmakla yükümlü olan yakınlarına da engelli yakını aylığı adı altında nakdi destek sağlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şimdi de engelli öğrencilere yönelik bir yardım programına daha başladı.

Bakanlık, “Engelli Öğrencilerin Ücretsiz Taşınması” adı altında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile iş birliği içerisinde hareket ederek engelli öğrencilerin okullara ücretsiz şekilde taşınması sağlanacak. 

BAŞVURULARI BURAYA YAPMANIZ GEREKİYOR

Ücretsiz taşıma imkânından faydalanmak isteyen haneler başvuru için herhangi bir kuruma gitmesine gerek kalmayacak. Sadece çocuklarının devam ettiği özel eğitim sınıfının bağlı olduğu okullara başvuru yapması gerekecek. Ayrıca, başvuru için bir evrak talep edilmeyecek. Kaynaştırma/bütünleştirme eğitimindeki öğrencilere ücretsiz servis olanağı sağlanacak. Fakat, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin servis imkânı sağlama yükümlülüğü bulunmayacak. Bahsi geçen yardım programı kapsamında özel eğitim ihtiyacı olan özel gereksinimli öğrencilerin okullarına ücretsiz bir şekilde ulaşması sağlanacak. Bu sosyal yardım programı, MEB’e kaynak transferi şeklinde gerçekleşecek.