18 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı son dakika müjdesi! Kimliği ile giden bu kişilere 1.200 TL para verecek! 

Aile Bakanlığı son dakika müjdesi! Kimliği ile giden bu kişilere 1.200 TL para verecek! 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,şartları sağlayan hak sahibi kişilere her iki ayda bir 1.200 TL nakdi ödeme yapıyor. Hemen buraya bakın... 



Ancak çocuğun yasal bir vasisi bulunmuyorsa veya yasal vasiyle aynı hanede yaşamıyorsa, başvuruları çocukla birlikte aynı hanede yaşayan 18 yaş üstü akrabaları yapabilir. Böylece, çocuğun hak sahibi olabilmesi ve yardımlardan faydalanabilmesi sağlanmış olur.

Bu yardımdan faydalanabilmek için çocuğun 18 yaş altında olması gerekmektedir. 18 yaşını dolduran kişiler, Öksüz ve Yetim Yardımı programından yararlanamamaktadır.

Aile Bakanlığı son dakika müjdesi! Kimliği ile giden bu kişilere 1.200 TL para verecek! 

Öte yandan, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı alan çocuklar, aynı zamanda Öksüz ve Yetim Yardımı'ndan faydalanamamaktadır. Her iki yardım programından da yararlanmak için ayrı ayrı başvurular yapılması gerekmektedir.

Öksüz ve Yetim Yardımı, hanede sosyal güvence olmayan, annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen SED'den faydalanmayan, kuruluşlarda koruma ve bakım altında olmayan çocukları kapsamaktadır. Bu yardım programından faydalanmak isteyenlerin 2022 yardımından da çocuk adına faydalanmamış olmaları gerekmektedir.

Garanti BBVA'dan son dakika müjdesi! 1.000 TL para verilecek!
İş Bankası emekli promosyonunda yarışı kızdırdı! Geriden koşup öne geçti!
SONDAKİKA: DEPREM Mİ OLDU? En son deprem nerede, ne zaman oldu? Az önce deprem mi oldu? 10 Temmuz 2023 güncel depremler!
Altında kıyamet koptu kopacak! Gram altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 10 Temmuz 2023 altın fiyatları!
1 Doları bile olan acilen baksın! Bugün dolar kuru ne kadar? Euro ve Sterlin kaç TL? 10 Temmuz 2023!

Geri Dön