Kent Haberleri

Aile Bakanlığı son dakika müjdesini verdi! Bu kişilere ödeme yapılacak! Parayı gören havalara uçacak!

Aile Bakanlığı vatandaş desteği hız kesmeden devam ediyor. Bakanlığın çocuk yardımları hakkında da önemli bilgiler verildi. Bakanlığın en önemli yardımlarından biri olan çocuk refahında da önemli mesafe kat edildi

Aile Bakanlığı tarafından ailelere yönelik çok önemli yardımlar sağlanıyor. Bakanlığın en önemli yardımlarından biri olan çocuk refahında da önemli mesafe kat edildi. İşte tüm bu gelişmeler... 

Dar gelirli hanelerin çocuklarının eğitim masraflarını karşılamakta zorlandıkları, çocukların okul hayatına devam edemediği durumlar olabileceğine dikkat çekilmiştir. okul ücretleri, çocuklarınız erken okumaya gönderilecek, bu da onların sosyal hayatlarını zorlaştıran durumlara yol açabilecektir.

Öğrenim ücretlerini ödeyemeyen öğrencilerin yardım paketleri zaman içinde duyurulacaktır. İhtiyaç sahiplerine ödemelerin 15 Ocak 2023 tarihine kadar devam edeceği, bu yardımlara e-devlet üzerinden başvuru yapılabileceği, banka hesabı olmayanların ise PTT üzerinden paralarını alabilecekleri açıklandı.

 

SADECE BU KİŞİLER FAYDALANABİLECEK!

Bu desteği almak için belirli gereksinimleri karşılamanız gerekir. Bakanlığın gerektirdiği şartlar çerçevesinde bu destekten aşağıdaki kişiler yararlanabilmektedir:

– Destek almaları halinde aile veya yakınlarına verilebilecek sosyal kurumlarda bakılan çocuklar.

– Bakım tedbir kararlıyken yaş sınırını tamamlamalarından dolayı, iş ve mesleki eğitim veya öğretime devam edilmesi sırasındaki yaş sınırı nedeniyle sosyal kurumlardan veya bakım ailelerinden ayrılan veya iş ve meslek sahibi olamayan ve kendilerini zor durumda bulan gençler.

– Olağanüstü bir afet, doğal afet, hastalık veya kaza sonucu zarar görenlerin, kendilerinin ve aile üyelerinin temel ihtiyaçlarını belirli bir süre içinde karşılayamayacak durumda olanların çocukları ile hayati tehlikeyle karşı karşıya kalan kişilerin çocukları.

Başvuruların Sosyal ve Mali Destek Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında değerlendirildiği belirtildi. Ayrıca yapılan inceleme sonucunda uygun bulunan vatandaşlara da kolaylık sağlanacağını duyurdu.

İş Bankası'ndan son dakika kampanyası! 31 Ocak'a kadar başvurana 300 TL Maxipuan!
Aile Bakanlığı'ndan nefes kesecek son dakika müjdesi! Şimdi TC Kimlik Kartı ile başvuran hemen 600 TL ödeme alacak!
Aile Bakanlığı'ndan müjde! Başvuran ve şartları karşılayanlara 2.500 TL'ye varan destek!