Kent Haberleri

Aile Bakanlığı sosyal destek ödemesi ne kadar oldu? Yüzde 30 zamlı destek yattı mı? Başvuran alıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, memur ve emekli maaş zammının ardından bazı sosyal yardım tutarlarına da zam yaptı. Aile Bakanlığı sosyal destek ödemesi ne kadar oldu? Yüzde 30 zamlı destek yattı mı? Başvuran alıyor! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, sosyal destek ödemelerine de yüzde 30 zam uygulandığı duyuruldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, Ocak 2023 memur, emekli ve asgari ücret zamları sonrasında sosyal destek ödemeleri için de harekete geçildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, sosyal destek ödemelerine de yüzde 30 zam uygulandığı duyuruldu. 2023 yılı ile birlikte zam yapılan desteklerden biri de Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri oldu. 

Aile Bakanlığı'nca dar gelirli ailelerin çocukları için SED yardımı yapılıyor. 

Binlerce ihtiyaç sahibi vatandaşın yararlandığı SED yardımı Ocak ödemeleri zamsız tutarlarla hesaplara yatırıldı. Ocak 2023 zammının ardından yüzde 30 artış yaşanan SED yardımı ödemesinin zamsız hesaplara yatmaması vatandaşlarda merak uyandırdı. 
SED yardımı alan binlerce dar gelirli aile, şimdi sık sık maaş farklarının ne zaman hesaplara yatırılacağını araştırıyor. 

Aile Bakanlığı sosyal destek ödemesi ne kadar oldu? Yüzde 30 zamlı destek yattı mı? Başvuran alıyor!

Sosyal destek ödemesinin, ihtiyaç sahiplerine zamsız haliyle yatırılmasının ardından, hak sahipleri maaş farkları ile ilgili araştırmalara başladı. SED desteği alan aileler, maaş farklarının hesaplara yatırılıp yatırılmayacağını ve zamlı maaşlarını ne zaman alacaklarını merak ediyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, ihtiyaç sahibi hanelerin çocukları için hesaplara yatırılan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarlarının, 2023 Ocak'ta memur maaş zammı oranında artacağına vurgu yapmıştı.

Bakan Yanık, SED desteği çerçevesinde gerçekleştirdiği son dakika açıklamasında, Ocak ayında hesaplara toplam 434 milyon 39 bin 508 lira 44 kuruş ödeme yaptıklarının altını çizerek, farkların da mümkün olan en kısa zamanda ödeneceğinin altını çizdi. 

Fakat Şubat ayı SED ödemelerinin hesaplara ödeneceği tarih ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi. 

Aile Bakanlığı sosyal destek ödemesi ne kadar oldu? Yüzde 30 zamlı destek yattı mı? Başvuran alıyor!

SED yardımı başvuru 2023 nasıl yapılır? 

SED yardımı başvuruları İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine dilekçe verilerek ya da e-Devlet sistemi üzerinden "Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu" sayfası ile yapılabiliyor. 

Gerekli koşullara sahip olan ailelere süreli ve süresiz şekilde devlet tarafından belirlenen miktarlarda Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi gerçekleştiriliyor. 

SED YARDIMI ÖDEMELERİ KAÇ TL ŞUBAT 2023? 

-Okul öncesi çocuklar için 2049,00 TL,

-İlkokuldaki çocuklar için 3.090,00 TL,

-Ortaokuldaki çocuklar için 3.295,00 TL,

-Eğitim görmeyenler için 2.059,00 TL,

-Yükseköğrenimde öğrenim görenler için 3.708,00 TL hesaplara peş peşe ödeniyor. 

Altın fiyatları yerle bir olacak! Gram altın sağ gösterip sol vuracak! Tam tamına bu seviyelere gelecek

Deprem, üretimi de vurdu! İşte bölge OSB’lerde yıkılan fabrika sayısı!

Aile Bakanlığı Şubat 2023 müjdelerini tek tek duyurdu! Hesaplara tam tamına 4 bin 336 TL yatırıldı! Aman kaçırmayın