03 / 08 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan 1.250 TL TL müjdesi. Teker teker hesaplara geçirilecek

Aile Bakanlığı'ndan 1.250 TL TL müjdesi. Teker teker hesaplara geçirilecek

Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen destek ödemeleri vatandaşlar tarafından günlük olarak takip ediliyor... Aile Bakanlığı'ndan 1.250 TL TL müjdesi. Teker teker hesaplara geçirilecek



Aile Bakanlığı tarafından birçok başlık altında çok sayıda destek ödemesi gerçekleştiriliyor... Vatandaşlar bu nedenle destek ödemelerini günlük olarak takip etmek zorunda kalıyor. 

Vatandaşlara Aİle Bakanlığı tarafından ise yeni bir yardım ödemesi hakkında açıklamada bulunuldu... Aile Bakanlığı'ndan 1.250 TL TL müjdesi. Teker teker hesaplara geçirilecek 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024 yılı için Aile Destek Ödemeleri hakkında merak edilen detayları paylaştı. 2022 Haziran ayında hayata geçirilen bu program, birçok yardıma muhtaç aileye destek sağlamıştı. Şimdi, bu desteğin 2024 yılı boyunca nasıl devam edeceği ve ödemelerin ne zaman yapılacağı gündemdeki yerini koruyor.

Son altı aylık enflasyon verilerine dayanarak memur ve emekli maaşlarına yapılan zamlar açıklandı. Memurlar ve memur emeklileri için %49,25, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ise %37,55 oranında zam uygulanacağı bildirildi. Bu artışlar doğrultusunda, Aile Destek Yardımı'nın da artırılıp artırılmayacağı merak ediliyor. Geçen yıl ödemeler 850 TL ile 1.250 TL arasında belirlenmişti. Bu yıl için olası bir artış olup olmayacağı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Aile Destek Programı'na dahil olan ailelerin mali durumlarına göre belirlenen yardım miktarları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla değerlendirilir. 3294 sayılı Kanun'a tabi aileler, belirlenen ödeme döneminden itibaren destekten faydalanabilirler.

 2024 yılı Aile Destek Programı ile ilgili gelişmeleri takip etmek ve destek ödemelerinden haberdar olmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi açıklamalarını takip etmeniz faydalı olacaktır.

Geliri 450 TL'nin altında olanlar için: 1.250 Türk Lirası

Geliri 450 TL üzerinde ve 911,15 TL altında olanlar için: 1.100 Türk Lirası

Geliri 911,15 TL üzerinde ve 1.372,30 TL altında olanlar için: 950 Türk Lirası

Geliri 1.372,30 TL üzerinde ve 2.835,60 TL'den az olanlar için: 850 Türk Lirası

ÇOCUKLARA DESTEKLER DAHA FARKLI

Hane içindeki çocuk sayısına bağlı olarak ek destek sağlanmaktadır:

 

1-2 çocuklu haneler için: Aylık 350 Türk Lirası

3 çocuklu haneler için: Aylık 450 Türk Lirası

4 çocuklu haneler için: Aylık 550 Türk Lirası

5 ve üzeri çocuklu haneler için: Aylık 650 Türk Lirası

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön