31 / 08 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan 5100 TL müjdesi

Aile Bakanlığı'ndan 5100 TL müjdesi

Aile Bakanlığı'ndan o gruptaki vatandaşlarımıza 5100 TL müjdesi verildi. O gruptaki vatandaşlarımız bu ödemeden faydalanabilecek.



Aile Bakanlığı tarafından bazı gruplardaki vatandaşlara ödemeler veriliyor... Bazı gruplardaki vatandaşlar hakkında ise yeni ödemeler çıkarılıyor. 

Aile Bakanlığı tarafından toplumda dezavantajlı olarak ifade edilen bir vatandaş grubumuz hakkında daha dikkat çeken bir destek ödemesi adımına daha imza atıldı. 

Türkiye'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kronik hastalıklara da sahip bireylere müjdeli haberler geldi. Gelen haberlere göre de özel olarak kronik hastalar için tasarlanan bir mali destek programını açıkladı.

5100 TL ÖDEME VERİLECEK

Uygulamaya konulan destek programı kapsamda belgesini getiren kişilere aylık 5 bin 100 TL’lik ödeme yapılacak.

Kronik hastalığı sebebiyle de cihaza bağımlı yaşamak zorunda olan hastalarında yer aldığı hanelerin elektrik fatura bedeliyle kesintisiz güç kaynağı ihtiyaçları da karşılanacak. SSPE ya da tüberküloz gibi kronik hastalıklara sahip bireyleri ekonomik ve sosyal zorluklarından kurtarmayı hedefleyen yardım için herhangi bir gelir şartı bulunmuyor. Bu yardım ile hastalar düzenli bir gelir kaynağına sahip olacak.

Bakanlık, hastaların konutlarına ait elektrik faturalarına destek olma amacıyla, kullanılan cihazın elektrik tüketim düzeyine göre aylık 260,19TL’ye kadarki faturalara da destek verecek.

Ayrıca tek sefere mahsus olmak üzere birikmiş elektrik borçlarının ödenmesini içeren Birikmiş Elektrik Borcu Desteği ve kesintisiz güç kaynağı sağlanmasını içeren Kesintisiz Güç Kaynağı Desteği de sağlanacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön