03 / 08 / 2024

Aile Bakanlığından ailelere 7800 TL müjdesi. Resmen ödenecek

Aile Bakanlığından ailelere 7800 TL müjdesi. Resmen ödenecek

Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ödemeler vatandaşlar tarafından dikkatle takip edilmeye devam ediyor. Aile Bakanlığından ailelere 7800 TL müjdesi. Resmen ödenecek



Aile Bakanlığı destek ödemeleri hız kesmeden devam ediyor... Vatandaşlar Aile Bakanlığı'nın hangi alanlarda ödeme yaptığını araştırmaya devam ediyor. 

Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bir destek ödemesi de vatandaşların ciddi şekilde ilgisini çekti. Bakanlık tarafından ailelere 7800 TL ödeme gerçekleştirilecek. 

Aile Bakanlığı tarafından çocuk bileşeni desteği kapsamında ödeme yapılacağı duyuruldu. Muhtaç ailelerin destek ödemelerinde faydalanabilmesi adına da kişilere bakanlık eliyle sürekli ve tek seferlik nakit ödeme yapılıyor. Bu ödemeler devam ederken jest ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan geldi.

Bakanlığında başvuru şartlarını karşılayacak olan hak sahiplerinin hesaplarına çocuk başına ödeme yapacağı duyuruldu. Ağustos ayı itibariyle de yapılmaya devam edecek olan destek ödemeleri şartları araştırılıyor.

Çocuk Bileşeni desteği kapsamında;

1-2 çocuklu hanelere 350 TL

3 çocuklu hanelere 450 TL4 çocuklu hanelere 550 TL

5 ve üzerinde sayıda çocuğu bulunanlara 650 TL

ödeme yapılacak.

Ülke geneli azalan doğurganlık oranı sebebiyle devlet tarafından yeni destek paketlerinin de duyurulması bekleniyor. Bu öneriye ek olarak da doğum parası olarak verilen çocuk başına ödenen rakamların da güncellenerek artırılması planlanıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğum yardımı kapsamında 1. çocuk için 300 TL, 2. çocuk için 400 TL, 3. çocuk için 600 TL ödeme yapıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön