19 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı`ndan annelere nefes kesen müjde! Başvuranlar PTT'den 1300 TL ödemeyi kapacak!

Aile Bakanlığı`ndan annelere nefes kesen müjde! Başvuranlar PTT'den 1300 TL ödemeyi kapacak!

Aile Bakanlığı'ndan çocuklu ailelere resmi olarak müjdeli haber. PTT ile tek tıkla ödeme! 1, 2 veya 3 çocuklu annelere 1300 TL ödenecek. Peki 1300 TL'lik destekten kimler yararlanacak? İşte merak edilenler...



Çalışan kadınlar doğum öncesi ve sonrası belirli bir süre izin alarak, çalışmadıkları dönemler için belirli bir ücret alabilirler. Doğum yardımı, asgari ücret üzerinden verilmektedir ve bu tutar yüzde 55 zam ile artmıştır.

Doğum yardımının yanı sıra, doğum yapan kadınlara annelerinin adına açılan Ziraat Bankası hesabına para yatırılmaktadır. Ayrıca ilk çocuk için de 300 TL ödeme yapılmaktadır. Doğum parası ödemesinin hesaba yatıp yatmadığı turkiye.gov.tr adresi üzerinden sorgulanabilmektedir.

Çocuk destek bileşeni kapsamında gerçekleştirilecek olan destek ödemesi de ailelerin ana gündeminde yer almaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirdikleri çocuk desteği ödemelerinin ayrıntılarını ve hesaplara yatırılacak tutarları açıklamıştır.

Aile Bakanlığı`ndan annelere nefes kesen müjde! Başvuranlar PTT den 1300 TL ödemeyi kapacak!

ÇOCUK DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK, BAŞVURU NASIL YAPILIR? 

Çocuk Destek Bileşeni, anne babaların öncelikli konularından biridir ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından Türkiye Aile Destek Programı kapsamında sunulan destek ödemesi ayrıntıları açıklandı. Ödemelerin miktarı ve hesaplara yatırılacağı tarih belirlendi.

Aile Bakanlığı`ndan annelere nefes kesen müjde! Başvuranlar PTT den 1300 TL ödemeyi kapacak!

ÇOCUK DESTEĞİ NEDİR, NE KADAR?

Bakan Yanık, ailelerin çocuklarına sosyal yardım konusunda hanedeki çocuk sayısına göre aylık 350 TL'den 650 TL'ye kadar çıkan 'çocuk yardımı bileşeni' kapsamında ek destek sağlanacağını kaydetti.

Bakan Yanık, "Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Başvurular e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı'na (SYDV) yapılır. Aile Destek Programı 12 ay boyunca düzenli ödeme yapar.

Aile Bakanlığı`ndan annelere nefes kesen müjde! Başvuranlar PTT den 1300 TL ödemeyi kapacak!

ÇOCUK DESTEĞİ ŞARTLARI NEDİR?

Türkiye Aile Destek Programı`ndan faydalanma koşulları: Evde kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3`ü yani; 1.833,45 TL`nin altında olması. 

İhtiyaç sahibi görünen herkes destekten yararlanabilir. Halihazırda sosyal yardım alan kişiler de bu yardımı alabilir.

Yaşadığınız evin kapı numarasını girip evinizin zeminini öğrenin!
Altın alacaklar acilen buraya bakmalı! Fiziki altın almak mı? Bankada altın hesabı açmak mı? İşte yanıtı!
Doların roket takıp fırlayacağı tarih belli oldu! Olacaklar önceden açıklandı, cüzdanını kapan dövizciye ışınlanacak!

Geri Dön