30 / 04 / 2024

Yaşadığınız evin kapı numarasını girip evinizin zeminini öğrenin!

Yaşadığınız evin kapı numarasını girip evinizin zeminini öğrenin!

İstanbul İli Jeoloji Haritası, toprakların depremlere dayanıklılığı hakkında bilgi vermektedir. "Evimin zemini sağlam mı?" "Binam güvenilir mi?" ya da "İstanbul`da zemini sağlam yerler neresi?" gibi sorularınızın yanıtını alabilirsiniz.



İstanbul'da yaşayanların merak ettiği konulardan biri, evlerinin zemininin ne kadar sağlam olduğudur. Bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı İstanbul İli Jeoloji Haritası önemli bir kaynak haline geldi.

İstanbul da yaşayanlar dikkat! Deprem bekleyenler için acil uyarı! Büyük deprem hakkında son dakika! Hemen bakın!Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre; harita, İstanbul'daki yerleşim alanlarının zemin durumu hakkında ayrıntılı bilgi sunuyor. Sağlam kaya, yumuşak kaya ve çökeller gibi jeolojik formasyonlar, renklerle gösteriliyor. Kahverengi, kırmızı, mor ve pembe renkler, çok sağlam kayaları temsil ederken, yeşil ve açık kahverengi renkler, sağlam kayaları işaret ediyor. Sarı renkler yumuşak kayaları, gri ve beyaz renkler ise zayıf-gevşek çökelleri gösteriyor.


Geri Dön