21 / 05 / 2024

Yaşadığınız evin kapı numarasını girip evinizin zeminini öğrenin!

Yaşadığınız evin kapı numarasını girip evinizin zeminini öğrenin!

İstanbul İli Jeoloji Haritası, toprakların depremlere dayanıklılığı hakkında bilgi vermektedir. "Evimin zemini sağlam mı?" "Binam güvenilir mi?" ya da "İstanbul`da zemini sağlam yerler neresi?" gibi sorularınızın yanıtını alabilirsiniz.



Haritanın sağ üst köşesinde, renklerin anlamlarını açıklayan bir gösterge bulunuyor. Sarı renkli alanlar yumuşak kayaları, gri renkler ise en zayıf zeminleri temsil ediyor. Geri kalan sütunlar ise sağlam-çok sağlam kayaları gösteriyor.

Jeolojik formasyonlar risklerine göre az riskli ve çok riskli olarak iki grupta sunuluyor. Bu nedenle, İstanbul'daki bir binanın zemininin ne kadar sağlam olduğunu öğrenmek, olası bir depreme karşı önlem almak için oldukça önemlidir.

İBB tarafından hazırlanan harita, adres ve kapı numarası girerek noktasal tespit yapmaya izin veriyor. Haritayı kullanarak, bireysel olarak evinizin zemininin sağlam olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Harita aynı zamanda İstanbul'daki birçok kamu hizmeti kuruluşu, okul ve işyerinin zemin durumunu da gösteriyor.

İstanbul da yaşayanlar dikkat! Deprem bekleyenler için acil uyarı! Büyük deprem hakkında son dakika! Hemen bakın!Haritayı kullanmak oldukça kolay. İnternet sitesi üzerinde "Beni bul" butonuna tıkladıktan sonra, adresinizi yazarak zemin yapınız hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

İstanbul'da deprem riskinin yüksek olması nedeniyle, evlerin zemin yapısının önemi her geçen gün daha da artıyor. İstanbul İli Jeoloji Haritası, İstanbulluların depreme karşı daha hazırlıklı olmalarını sağlamak için oldukça yararlı bir kaynak olarak ön plana çıkıyor.

Haritayı görmek ve üzerinde evinizi bulmak için tıklayın: http://mapelse.github.io/istanbulJeoloji/

Buralarda oturanlar acil bilmeli! 7.5'in üzerinde deprem...Tam 110 ilçe canlı fay hattı üzerinde! Şimdi açıklandı!
Prof. Dr. Naci Görür'den deprem bölgesinde inşaat Uyarısı! Acilen bakmanız gerek!
Dolar alacaklara İslam Memiş'ten uyarı! Dolar yerine ona yatırım yapın! Daha çok kazanırsınız!

Geri Dön