15 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan çocuklu ailelere müjde! Şimdi hemen başvuran tık diye 650 TL ödeme alacak!

Aile Bakanlığı'ndan çocuklu ailelere müjde! Şimdi hemen başvuran tık diye 650 TL ödeme alacak!

Aile Bakanlığı'ndan vatandaşların içini rahatlatacak bir müjde geldi! Bakanlıktan çocuğu olan ailelere müjde gibi müjde geldi! Bakanlık tarafından başvurana ve şartları karşılayanlara anında şıp diye 650 TL destek ödemesi verilecek! İşte ayrıntılar...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı bağlamında başlatılan çocuk desteği ödemeleri ile alakalı bilgi aktarmıştı. Bakan Yanık, para yardımının miktarı ve şartlarının detaylarını açıklamıştı.

İhtiyaç sahibi ve evladı olan aileler bu desteklerden rahatlıkla faydalanabilecek. E-Devlet kapısı yada SYDV'ler vesilesiyle yapılacak başvurular onaylama sürecine dahil olacak.

Proje kapsamında çocuk sayısına göre hanelere aylık ödeme yapılacak. 12 ay verilecek para yardımı maaş benzer biçimde derhal hesaplara yatacak.

1-2 çocuklu hanelere 350 lira yardımcı verilecek. 3 çocuklu hanelerde yaşayan aileler ise 450 lira yardımcı alacak.

 Aile Bakanlığı ndan çocuklu ailelere müjde! Şimdi hemen başvuran tık diye 650 TL ödeme alacak!

4 çocuklu hanelere 550 lira para yardımı sağlanacak. 5 ve daha çok çocuklu hanelerde ise 650 lira yardım yapılacak.

Çocuk desteğinden yararlanma şartları da belli oldu. Türkiye Aile Destek Programı'na müracaat yaptıktan sonrasında hanede yaşayan kişilerin aylık geliri test ediliyor.

Hanede şahıs başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3'ünün altında olması niteliğinde gereksinim sahiplerine para yardımı sağlanacak.

Mevcut şartlarda para yardımı alan aileler de bu toplumsal destekten faydalanacak. Hali hazırda toplumsal yardımcı alan ailelerin e-Devlet'ten müracaat yapılması öneriliyor.

Brent petrol düştü! Akaryakıta indirim mi gelecek? Benzin ve motorinde son durum ne? İşte 19 Ocak 2023 fiyat listesi...
Altın bugün ne kadar? 19 Ocak 2023 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!
Dolar bugün ne kadar? 19 Ocak 2023 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!

Geri Dön