13 / 05 / 2024

Aile Bakanlığından dar gelirliye ev desteği! Daire yapana 300 bin lira, prefabrik ev alana 200 bin lira verilecek!

Aile Bakanlığından dar gelirliye ev desteği! Daire yapana 300 bin lira, prefabrik ev alana 200 bin lira verilecek!

Sosyal destek ödemelerine devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konut desteği de sağlıyor. Peki, konut desteğinden kimler nasıl faydalanıyor? İşte detaylar...



Posta'da yer alan detaylara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde oturan dar gelirli hanelerin evlerinin yapımı, bakım, onarımı ve ev eşyası için barınma yardımı sağlıyor.

Havaların ısınmasıyla ev bakımı yapmanın zamanı geldi. Yalıtım, yağmurda zarar gören duvarlar, rutubet kaynaklı sıva dökülmeleri, sağlığı olumsuz etkileyecek yapı sorunları gibi tadilatların hepsi yüksek maliyet. 

Dar gelirli yani maddi imkanları sınırlı vatandaşlar barınmayla ilgili bakım ve onarım masraflarını karşılamakta zorluk yaşıyor. İşte bu durumda olan dar gelirlilerin imdadına devlet yetişiyor.

BARINMA DESTEĞİNİN DETAYLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan dar gelirli hanelerin evlerinin yapımı, onarımı bakım ve ev eşyası için barınma yardımı sağlıyor. Betonarme ev yapımına yönelik bir hanenin alabileceği en yüksek destek tutarı 300 bin TL'ye, ev onarımında ise hane başına azami 35 bin TL'den 100 bin TL'ye çıkarıldı.

Aile Bakanlığından dar gelirliye ev desteği! Daire yapana 300 bin lira, prefabrik ev alana 200 bin lira verilecek!

KONUT DESTEK BAŞVURULARI NEREYE?

Öte yandan prefabrik ev yapımı yardımı kapsamında bir ailenin alabileceği azami yardım tutarı 200 bin TL'ye çıkarıldı. Destekten faydalanmak için sosyal yardım kriterleri bulunuyor.

Bu yardım için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın şubelerine ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı il veya ilçe şubelerine başvuru gerçekleştirilebilir. 18 yaşını doldurmuş olan aile bireyinin başvuruda bulunması yeterli oluyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti başvuruyu inceleyip kararı açıklıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Barınma yardımı ( büyük onarım, hane tadilat ve yapım programı) için hane içinde kişi başına düşen aylık gelirin net asgari ücretin üçte birinden yani temmuz ayına kadar 2 bin 835 TL'den az olması gerekiyor. 

Öte yandan yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel koşullardan herhangi birine sahip olma ve onarımı yapılacak konutun ya da ev yapılacaksa arsanın tam hisseli tapusunu bulundurma gibi şartlar da yer alıyor.

Japon deprem uzmanından son dakika büyük İstanbul depremi uyarısı! Gerekli tedbirler alınmalı! 

Kurban Bayramı emekli ikramiyesine zam mı geldi? Emekli Bayram ikramiyesi ne kadar oldu?


Geri Dön