26 / 06 / 2024

Dar gelirliye fatura desteği müjdesi geldi! 3 bin TL'lik faturanın 900 TL'si ödenecek! 

Dar gelirliye fatura desteği müjdesi geldi! 3 bin TL'lik faturanın 900 TL'si ödenecek! 

Pek çok kişinin gündeminde yer alan dar gelirliye fatura desteği ile ilgili detaylar yavaş yavaş netleşmeye başladı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre söz konusu destek kapsamında 3 bin TL'lik faturanın 900 TL'si ödenecek.



Ülkemizde ekonomik dengeleri koruma ve dar gelirli vatandaşları destekleme amacı güden yeni bir yasa tasarısı gündemde. Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren doğal gaz desteğinin sona ermesinden sonra, hükümetin hazırlamış olduğu torba yasa kapsamında, dar gelirli ailelere yönelik doğal gaz faturası desteği verilecek. Pek çok kişi tarafından merak edilen ve arama motorlarında da sık sık araştırılan söz konusu bu destekle, dar gelirli vatandaşların faturalarının bir bölümü devlet tarafından karşılanacak, böylece de aile bütçelerine önemli bir rahatlama getirilmiş olacak.

Peki dar gelirliye fatura desteği ile ilgili detaylar neler? Dar gelirliye fatura desteğinden kimler yararlanabilecek? Dar gelirli vatandaşların faturalarında ne kadar indirim yapılacak? İşte merak edilen soruların yanıtları ve pek çok kişi tarafından araştırılan dar gelirliye fatura desteği ile ilgili detaylar...

Dar gelirliye fatura desteği müjdesi geldi! 3 bin TL lik faturanın 900 TL si ödenecek! 

3 BİN TL'LİK FATURANIN 900 TL'SİNİ ÖDEYECEKSİNİZ

Bu yılın Mayıs ayı başında sona eren 25 metreküplük doğal gaz desteğinden sonra doğal gaz fiyatlarına yapılacak olası zamlar merak konusu olurken, söz konusu yeni yasa tasarısıyla dar gelirli vatandaşlara düşük doğal gaz faturası desteği sunulacağı belirtildi.

Konu ile ilgili olarak kulislerden sızan bilgiye göre, yüksek gelirli vatandaşlardan alınan 3 bin TL’lik faturanın tamamı devlet tarafından tahsil edilirken, dar gelirli vatandaşlardan yalnızca belirli bir yüzde, örneğin yüzde 30 gibi bir oran alınacak ve geri kalan miktar devlet tarafından ödenmiş olacak.

Show Haber’in aktardığı detaylara göre gelir gruplarının belirlenmesi için özel bir çalışma yapılacağı ve düzenlemenin tüm detaylarının ilerleyen günlerde netlik kazanacağı belirtiliyor.

Ayrıca yine verilen detaylara göre pek çok kişinin merakla beklediği söz konusu bu yeni düzenleme, dar gelirli vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmeyi ve enerji maliyetlerini de hafifletmeyi amaçlıyor.

 

Element Ege​'de 0 faiz fırsatı! Teslimler Mayıs 2026'da!

Kayıt dışı emlakçılara karşı yeni düzenleme geliyor! Bu kişiler ilan girişi yapamayacak!

Çiftçilerden buğday fiyatlarına güncelleme talebi! Girdiler yüzde 50 arttı, bu rakam yetersiz!


Geri Dön