24 / 07 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan flaş açıklama! Kimliği ile giden 600 TL parayı kapacak! 

Aile Bakanlığı'ndan flaş açıklama! Kimliği ile giden 600 TL parayı kapacak! 

İhtiyaç sahibi vatandaşlar sosyal yardımları internet üzerinden araştırmaya devam ediyor. Doğum yardımı nasıl alabilirsiniz? Tüm detaylar burada...




DOĞUM YARDIM PARASI!

Anne ve baba Türk vatandaşı ise birinci çocuk 300 TL, ikinci çocuk 400 TL ve üçüncü çocuk 600 TL'dir. Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından ödenen doğum yardımları, annenin PTT şubesindeki hesabına yatırılır. Bu ödeme 2015 yılından sonra doğan tüm çocuklara verilecektir.

Doğum yardım parasına başvuru yapmak için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet merkezlerine yazılan doğum yardım başvuru dilekçesinin iletilmesi gerekiyor. Kişi kamu sektöründe çalışıyorsa, başvuru çalıştığı kuruma iletilebilir. Anne birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 300 TL, üçüncü çocuk için 600 TL ödüyor. 

Doğum yardımından faydalanmak için ne yapılması gerekir?

Doğum Yardımı başvurusu, canlı doğumun gerçekleşmesinin ardından ilgili nüfus müdürlüğünde çocuğun Kimlik Paylaşım Sisteminde (KPS) kayıt işlemi yapıldıktan sonra "Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesinin” eksiksiz olarak doldurulması ve imzalanmasının ardından şahsen, iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla yapılır. Başvurular, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılır. Her ne statüde olursa olsun (hizmet alımı yoluyla istihdam edilenler dâhil) kamu kurum ve kuruluşlarınca istihdam edilen personel çalıştığı kuruma başvurur. Yurtdışında yaşayanların başvuruları ise Büyükelçilik ve Konsolosluklarca alınır. Yurtdışında yaşayanların Türkiye’de bulunmaları halinde ise herhangi bir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ya da Sosyal Hizmet Merkezine başvurmaları mümkündür.

Doları olan olmayan dikkat!..Dikkat... Selçuk Geçer resmen açıkladı! Dolarda çılgın zirve geliyor!
Emeklilerin aklını başından alan son dakika haberi! Peş peşe açıkladı! Duyan emekli rahat bir oh çekti!
İş Bankası kartı olanlar dikkat! Çok önemli bir açıklama geldi! Yeni kampanya! 28 Şubat'a kadar hemen başvurun!

Geri Dön