Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan havalara uçuracak son dakika müjdesi! Şimdi TC Kimlik Kartı ile başvuran hemen 1300 TL alıyor!

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yapılan ödemeler tüm hızıyla devam ediyor. Bakanlık ödemelerinden yararlanmayı amaçlayan çocuklu aileler için bütün detaylar verildi... İşte ayrıntılar

PTT’den Annelere 1300 TL Para Yardım 2023; Devlet vatandaşlarına çok fazla destek veriyor ve çocuklarımızın geleceğini şekillendirmek için olası iyileştirmeler yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Doğum yardımı da son zamanlarda devlet tarafından yapılan en güzel yardımlardan bir tanesi olarak biliniyor. Birinci çocuğa 300 TL, ikinci çocuğa 400 TL, her bir ek çocuk için tek seferde 600 TL doğum yardımı ödeniyor.

Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na  göre, doğum yardımı başvuruları halen devam etmektedir. 300 TL'den 600 TL’ye kadar PTT’den çekilen yardım paraları birçok kişi tarafından tercih ediliyor.

PTT 1300 TL YARDIM BAŞVURUSU KOŞULLARI!

PTT 1300 TL yardım başvuru yapacak kişinin aşağıdaki şartları taşıyor olması gereklidir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan mali yardıma başvuru koşulları şunlardır:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekir.
- Doğum yılının 2015 tarihinden sonra gerçekleşmesi gerekir.
- Bebeğin canlı olarak doğması şartı vardır
- Doğum gerçekleştikten sonra sisteme kayıt edilmesi gereklidir
- Yukarıdaki şartları taşıyan kişiler ikametgah adreslilerinin bulunduğu Sosyal - Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek yardım başvurunu yapabilir.

1300 TL DOĞUM YARDIMI!

Maddi zorluk içerisinde olan her hangi bir sosyal güvencesi bulunmayan muhtaç aileleri destek adına verilen yardımlardan birisi arasında yer alıyor. PTT 1300 TL yardım çalışmayan ve her hangi bir güvencesi bulunmayan muhtaçlık sınırı altında yaşayan annelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından PTT aracılığı ile veriliyor. Her ne statüde olursa olsun (hizmet alımı yoluyla istihdam edilenler dâhil) kamu kurum ve kuruluşlarınca istihdam edilen personel çalıştığı kuruma başvurabilir. 

PTT 1300 TL yardımına başvurabilmek için öncelikle bebeğin canlı doğması gerekmektedir. Bebeğin kimlik bilgilerinin kaydedilmesinin ardından Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfı'na doğrudan veya e-devlet üzerinden başvuru yapılıyor. Doğum yapan bir annenin bebeğin kimliğini çıkardıktan sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na giderek kadın doğum için başvuru formu doldurması yeterlidir.

PTT'den ödenen 1300 TL'lik yardım için başvuru formunu ve gerekli belgeleri doldurduktan sonra kimliğinizi kullanarak herhangi bir PTT şubesinden ödeme alabilirsiniz. Başvurular, yaşadığınız yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından ve e-Devlet üzerinden yapılır.

Doğum yapan bir annenin, bebeğin kimliğini çıkardıktan sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na giderek doğum dilekçesi doldurması yeterlidir. PTT'den ödenen 1300 TL'lik yardım için başvuru formunu ve gerekli belgeleri doldurduktan sonra kimliğinizi kullanarak herhangi bir PTT şubesinden ödeme alabilirsiniz.

1.000 TL ödeme yapılacak! 31 Ocak`tan önce hemen o bankaya fırlamanız gerekiyor!
Gram altın 6 ay sonra bu kadar olacak! Analistler peş peşe açıkladı! Cüzdanını kapan hemen kuyumcuya ışınlanacak!
6 bankada peş peşe yeni yıl depremi! İş Bankası, Ing, Akbank, Garanti, QNB, TEB açıkladı! Sakın kaçırmayın!