Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan rahat nefes aldıran son dakika müjdesi! T.C Kimlik kartı ile başvuran 2.392 TL parayı havada kapacak

Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi verildi. Bakanlık bazı şartları karşılayan kişilere 2 bin 392 TL para ödemesi yapacak. Üstelik sadece kimliğiniz yeterli! İşte ayrıntılar... Son olarak Aile Bakanlığı'ndan özellikle yardıma muhtaç engelli bireylere bir müjde var!

Aile Bakanlığı tarafından vatandaş desteği tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak Aile Bakanlığı'ndan özellikle yardıma muhtaç engelli bireylere bir müjde var!

İşte ayrıntılar...

Aile Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlar için 40'ın üzerinde yardım düzenliyor. Bu yardımlardan en çok çalışılanlardan biri de maluliyet aylığıdır. 

Engelli Aylığı nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi sitesinde bu soruya şu yanıt verildi:

"2022 sayılı kanun uyarınca ekonomik yoksunluk içinde bulunan; 18 yaşından büyük özürlü bireyler ve kanunen bakmakla yükümlü olduğu 18 yaşını tamamlamamış özürlü yakını bulunan Türk Vatandaşlarına aylık bağlanmaktadır. Engelli aylığı üç aylık olarak ödenen bir aylıktır."

Engelli maaşı alabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bunların en önemlileri yoksullar, evsizler ve engellilerdir. Şartları taşıyan kişiler ikamet ettikleri yerdeki Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı'na (SYD) başvuruda bulunabilirler.

Engelli Maaşı Şartları

Devlet yardımlarından biri de maluliyet aylığıdır. Destek düzeyleri, engelli kişilerin yüzde 40-69'unu ve engelli kişilerin yüzde 70'inden fazlasını temel alır. 18 yaşını dolduran engelliler ve yasal vasileri veya temsilcileri başvurabilir. İşte şartlar:

Nafaka almamanız, gelirinizin bulunmaması ve bir sosyal sigorta kurumuna kayıtlı olmamanız gerekir. Ayrıca, kişi başına düşen ortalama aylık hane geliri, asgari net aylık ücretin en az üçte biri olmalıdır.

Engelli Aylığı Ne Kadar?

2023 dönemi için;
yüzde 40-yüzde 69 arası engelli aylığı 1.594,70 TL,
yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı  2.392,05 TL

Engelli Aylığı Hesaplara Ne Zaman Yatıyor?

Doğum tarihinin son rakamı 0 – 5 olan kişilere her ayın 5. günü
Doğum tarihinin son rakamı 1 – 6 olan kişilere her ayın 6. günü
Doğum tarihinin son rakamı 2 – 7 olan kişilere her ayın 7. günü
Doğum tarihinin son rakamı 3 – 8 olan kişilere her ayın 8. günü
Doğum tarihinin son rakamı 4 – 9 olan kişilere her ayın 9. günü ödeme yapılacaktır. 

İş Bankası kartı olanlar dikkat! Flaş bir son dakika açıklaması geldi! 28 Şubat'a kadar vaktiniz var!
Ünlü bankadan dolarla ilgili şok edecek tahmin! Tarih de verdiler, dolarda deprem...
Gram altında ilgili dudak uçuklatan tahmin! 3 katına kadar çıkacak dedi... Gram altında son dakika