30 / 04 / 2024

Aile Bakanlığından müjde! TC kimlik numarasının sonu 0,2,4,6, olanlar dikkat! Hesaplara para yatırıldı!

Aile Bakanlığından müjde! TC kimlik numarasının sonu 0,2,4,6, olanlar dikkat! Hesaplara para yatırıldı!

Aile Bakanlığından müjde verildi! TC kimlik numarasının sonu 0,2,4,6, olanlar dikkat! Hesaplara peş peşe para yatırıldı!..İşte ayrıntılar...Hemen bakın...



Aile Bakanlığından müjde! TC kimlik numarasının sonu 0,2,4,6, olanlar dikkat! Hesaplara para yatırıldı!..İşte ayrıntılar...Hemen bakın...

Ödemeler, Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık Yardımı (ŞESY) programı kapsamında yapılacak olup, hak sahipleri belirlenen tarihte ödemelerini alabileceklerdir. Ödemeler, ayın 24'ünden 28'ine kadar yapılmaktadır ve TC kimlik numarasının son hanesine göre belirli bir tarihte başlamaktadır.

Aile Bakanlığı, ilkokul ve ortaokul çağındaki çocukları olan ailelere nakit para yardımı yapacağını duyurdu. Yardım başvuruları sadece kimlik kartlarıyla yapılabilir ve yardımlar, her ay düzenli olarak hesaplanacak ve iki ayda bir ödenecek şekilde planlanmıştır. Yardım tutarları, ilkokulda okuyan erkek öğrenciler için aylık 90 TL, kız öğrenciler için 100 TL, ortaokulda okuyan erkek öğrenciler için 130 TL ve kız öğrenciler için 150 TL olarak belirlenmiştir.

Başvurular, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yapılacaktır. Başvuru formunda öğrenci sayısı, aile verileri ve ihtiyaçları gibi bilgiler talep edilecektir. Başvuru koşulları arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, hane gelirinin asgari ücretin altında olması, sosyal güvencesi olmamak, öğrencinin eğitimine devam etmesi ve herhangi bir takvim ayında dört günden fazla devamsızlık yapmamış olması yer almaktadır.

Ödemeler, Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık Yardımı (ŞESY) programı kapsamında yapılacaktır. Hak sahipleri belirlenen tarihte ödemelerini alabileceklerdir. Ödemeler, her ayın 24-28'inde gerçekleşecektir ve TC kimlik numarasının son hanesine göre belirlenmiş bir tarihte başlayacaktır.

ÖDEME TARİHLERİ!

Bu kapsamda hak sahibi T.C. Kimlik numaranızın son hanesine göre düzenli ve takvim ödemeleri alabilirsiniz. Sonuç olarak TC kimlik numarasının son rakamı;

'0' olan vatandaşlar belirtilen ödeme ayının 24'ünde,

'2' olan vatandaşlar belirtilen ödeme ayının 25'inde,

'4' olan vatandaşlar belirtilen ödeme ayının 26'sında,

'6' olan vatandaşlar belirtilen ödeme ayının 27'inde,

'8' olan vatandaşlar belirtilen ödeme ayının 28'inde,

Ödemelerini alabilirsiniz. Cumartesi günü hafta sonu maaş günü olanlar, Cuma günü ödeme almaya başlayacak. 

Ödeme günü hafta sonu Pazar gününe denk gelenler ise, Pazartesi gününden itibaren ödemelerini alacak. Ödemeler PTT şubelerinden gerçekleştirilecek.

QNB Finansbank hesabı olan nefes bile almadan baksın! Acilen koşarak şubeye gitmeniz gerek!
Kamu bankalarında son dakika fırtınası! Önce Ziraat Bankası, şimdi de Halkbank ve Vakıfbank açıkladı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Deprem bölgesinde 1 yılda 650 bin konut inşa edilecek!

Geri Dön