20 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı`ndan müjde...müjde...müjde! PTT'den 1-2-3 çocuklu aileye 1300 TL para yatacak!

Aile Bakanlığı`ndan müjde...müjde...müjde! PTT'den 1-2-3 çocuklu aileye 1300 TL para yatacak!

Aile Bakanlığı'ndan çocuk sahibi ailelere güzel haber resmen geldi. Ödemeler PTT'den yapılacak! 1-2-3 çocuklu aileye 1300 TL ödeme yapılacak. Peki, 1300 TL yardımdan kimler yararlanabilir? İşte merak edilenler...



Kadınlara binlerce lirayla destek verilmeye devam ediyor.  Çalışan ya da çalışmayan kadınlar; çocuk parası, doğum yardımı, yarım gün çalışma desteği, süt ve emzirme parası gibi desteklerden yararlanabiliyor. Çocuk parası çocuk sayısına göre değişiklik gösteriyor. İlk çocukta 300 lira, ikinci çocukta 400 lira ve üçüncü çocukta 600 lira destek parası veriliyor. Peki, kimler bu yardımdan yararlanabilir? İşte merak edilenler!

Doğum parası olarak da isimlendirilen çalışan kadınların doğum öncesi ve sonrası çalışmadığı dönemler için alacağı ödemeler 2023 senesinde zamlı olacak. Doğum parası asgari ücrete gelen zam ile beraber yenilendi.

Aile Bakanlığı`ndan müjde...müjde...müjde! PTT den 1-2-3 çocuklu aileye 1300 TL para yatacak!

Çalışan kadınlar doğumdan önce ve doğumdan sonra belirli bir süre izin alabilirler ve çalışmaya başladıklarında çalışmadıkları süreye göre ücretlendirilirler. Doğum yardımı asgari ücrete bağlıdır.

Yıl sonunda asgari ücrete yapılan yüzde 55 zam doğum izni parasına da yansıdı. Bebek bekleyen ya da yeni bebek sahibi olan çalışan kadınlar da son dönemlerde "Doğum parası ne kadar 2023?" ve "Çalışan kadınlar 2023'te ne kadar doğum izni parası alacak?" araştırmalarını hızlandırdı...

 


Geri Dön