Ekonomi

Aile Bakanlığından resmen müjde! Tamamı zamlı ödenecek

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlarımıza yönelik müjdeli bir haber verildi... Tamamının zamlı ödenmesi kararlaştırıldı.

Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamalar, vatandaşlar tarafından merakla takip edilmeye devam ediyor... Bakanlık tarafından son olarak gerçekleştirilen bir açıklama da resmen müjde olarak değerlendirildi. 

Ağustos ayına sayılı saatler kala Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayında ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara ilettiği desteklere ve söz konusu desteklerdeki artışlara ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor. Temmuz ayı boyunca aile destek paketinden evde bakım maaşına yaşlı ve engelli aylıklarından toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlara kadar çeşitli ödemelere ilişkin bakanlık düzenli olarak bilgilendirmede bulunurken, ağustos ayı ödemeleri için de geçtiğimiz aylardaki süreçler dikkate alınarak tahminler yürütülüyor. 

ZAMLI OLARAK ÖDEME YAPILACAK

le ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ağustos ayında sosyal yardımları zamlı olarak ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletmesi bekleniyor. Bu durumda, önceki aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 10-20 Ağustos tarihleri arasında toplumun farklı kesimlerini ilgilendiren sosyal yardımlar sağlanabilir. 10 Temmuz civarında yaşlı ve engelli aylıklarının, 15 Temmuz civarında evde bakım maaşının, 20 Temmuz civarında da sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması bekleniyor. Ağustos ayının ortalarında destek ödemelerinin hesaplara yatırılması halinde de bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek. 

10-20 Ağustos tarihleri arasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardımları sağlaması beklenirken, söz konusu destek ödemelerinin ne zaman iletileceğinin yanı sıra aile destek paketi çerçevesinde yardımların sağlanıp sağlanmayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Temmuz ayında aile destek paketi çerçevesinde bakanlık 850 TL ile 1250 TL arasında değişen ödemeler gerçekleştirmişti. Temmuz ayı ödemelerinin verilmesi ile birlikte aile destek programı sona erdi. Bu durumda, ağustos ayında aile destek paketi ödemelerinin sağlanması beklenmiyor. Aile destek paketinin yerine farklı bir destek programının hayata geçmesi durumunda da bakanlık açıklamalarda bulunabilir.