06 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan son dakika flaş açıklama geldi! Başvurana 500 TL ödeme yapılacak!

Aile Bakanlığı'ndan son dakika flaş açıklama geldi! Başvurana 500 TL ödeme yapılacak!

Aile Bakanlığı, öğrenciler için yeni bir ödeme planladığını duyurdu. Üniversite öğrencilerine yönelik yılda iki defa verilecek olan 500 TL'lik bilet yardımı için başvuru şartları açıklandı. İhtiyaç sahibi öğrencilerin faydalanabileceği bu yardımla ilgili detaylı bilgiler aşağıda yer almaktadır.



Hayat pahalılığı ve enflasyonun artışı ile birlikte okul masrafları da artıyor. Bu durum özellikle üniversite öğrencisi olan öğrencilerin aileleri için büyük bir yük oluşturuyor. Aile Bakanlığı bu duruma çözüm getirerek, üniversite öğrencilerine yönelik 500 TL bilet yardımı yapacak. Kimlerin bu yardımdan yararlanabileceği ve yardım şartları açıklandı.

25 yaş altı TC vatandaşı olan lisans öğrencileri, üniversite eğitimleri için ailelerinden uzakta yaşıyor olmaları, ailenin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından ayni ya da nakdi yardım alıyor olması, ailenin muhtaçlık sınırının altında yaşıyor olması gibi şartları taşıdıklarında yılda 2 kez 500 TL bilet yardımından yararlanabilecekler.

Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılacak ve başvurular sadece öğrenciler tarafından değil, aileler tarafından da yapılabilecek. Başvuru yapanlar SYDV'lerde gerekli formu doldurarak yardım alabilecekler.


Geri Dön