02 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi! Kimliğini alan 1.300 TL parayı kapıyor!

Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi! Kimliğini alan 1.300 TL parayı kapıyor!

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ailelere doğum yardımı ve çoklu doğum desteği sunuluyor. İşte ayrıntılar...



15.05.2015 tarihinden itibaren hayatlarımıza kıymetli birer birey olarak katılan yeni üyelerimize destek olmak amacıyla T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Doğum Yardımı ve Çoklu Doğum Yardımı programlarını hayata geçirdi. Bu programlar ile ailelerin doğum ve çocuk bakım süreçlerine önemli bir katkı sunulması hedefleniyor.

Aile Bakanlığı ndan son dakika müjdesi! Kimliğini alan 1.300 TL parayı kapıyor!

DOĞUM YARDIMI NEDİR?

Türk vatandaşlarına ve Mavi Kart sahiplerine yönelik olarak sunulan Doğum Yardımı, 15.05.2015 tarihinden itibaren canlı doğum gerçekleştiren aileleri desteklemeyi amaçlıyor. Başvurular anneler tarafından öncelikle gerçekleştirilirken, duruma göre baba tarafından da yapılabilir. Hem yurt içinde hem de yurt dışında yaşayan aileler, 15.05.2015 tarihinden sonra gerçekleşen canlı doğumlar için bu yardımdan faydalanabilirler. Yardım miktarları çocuk sayısına göre belirlenir ve ödemeler tek seferlik olarak yapılır. Birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocuktan sonra gelen her çocuk için 600 TL ödeme sağlanmaktadır.

Aile Bakanlığı ndan son dakika müjdesi! Kimliğini alan 1.300 TL parayı kapıyor!

ÇOKLU DOĞUM YARDIMI NEDİR?

Ailelerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla başlatılan Çoklu Doğum Yardımı, 0-2 yaş aralığındaki çocukların bulunduğu ihtiyaç sahibi hanelere yönelik bir destek programıdır. Bu program sayesinde çoğul gebeliklerden doğan çocuklara ve ailelere beslenme ve öz bakım konularında yardımcı olunur. Yardımdan faydalanabilmek için hane içinde kişi başına düşen aylık gelirin net asgari ücretin 1/3’ünden az olması gerekmektedir. Aylık 400 TL olan bu yardım, hesaplamalar sonucunda 2 ayda bir ödenir.

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bu yardım programları, ailelerin ekonomik yükünü hafifletmeyi ve çocukların daha sağlıklı koşullarda büyümesine destek olmayı amaçlıyor. Bu desteklerle ailelerin ve çocukların mutlu bir geleceğe daha güvenle adım atmaları hedefleniyor. Yardımlardan faydalanmak isteyen ailelerin gerekli belgelerle başvuru yapmaları gerekmektedir.

Özgür Demirtaş'tan faiz kararına kaya gibi sert eleştiri!
Garanti Bankası emekli promosyonunda rakiplerini sollayarak birincilik tahtına oturdu!
SON DAKİKA: Son 1 saatte 11 deprem! Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? Son dakika deprem mi oldu?

Geri Dön