19 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan son dakika sürprizi! Bu şartı taşıyan tüm ailelere para ödenecek

 Aile Bakanlığı'ndan son dakika sürprizi! Bu şartı taşıyan tüm ailelere para ödenecek

Vatandaşlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yardımlarını merak ediyor. O yardımlar arasında çocuk yardımları da var. İşte konuyla ilgili detaylar...



Çocuk sahibi ailelere destek verildiği belirtilerek devlet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunulduğu ifade edildi. e-Devlet üzerinden başvuru yapan ihtiyaç sahiplerine SED yardımı yapılıyor. SED yardımı kapsamında çocukların ihtiyaçlarının karşılanması için 1259 TL nakit para verildiği belirtilerek yardımdan yararlanmak isteyen çocuk sahibi ailelerin TC kimlik numarasıyla başvuru yapmaları gerektiği vurgulandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bu destek ödemeleri hakkında bir açıklama yaptı. Bakan Yanık açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için aralık ayında toplam 366 milyon 630 bin 637 TL tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptık. 2022 yılında ailelerimize yaptığımız SED ödemesi toplam miktarı 3 milyar 499 milyon TL oldu”

İhtiyaç sahibi ailelere çocuklarının bakımı için verilen SED yardımı ile ilgili sorgulama ekranı bulunduğu belirtilerek Sosyal ve Ekonomik Destek Ödeme Bilgileri Sorgulama ekranına e-Devlet üzerinden erişim sağlandığı aktarıldı. İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine dilekçeyle, şahsen ve e-devlet üzerinden elektronik ortamda başvuru yapılabildiği vurgulandı.

 


Geri Dön