19 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan son dakika sürprizi! Bu şartı taşıyan tüm ailelere para ödenecek

 Aile Bakanlığı'ndan son dakika sürprizi! Bu şartı taşıyan tüm ailelere para ödenecek

Vatandaşlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yardımlarını merak ediyor. O yardımlar arasında çocuk yardımları da var. İşte konuyla ilgili detaylar...



-Dilekçe -T.C. Kimlik Numarası beyanı, -Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi -İş-kur ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler isteneceği belirtildi ve meslek başka bilgi ve belgeleri elde edebilmek amacıyla başka araştırmalarda da bulunabileceği vurgulandı.

Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetinden yararlanabilmek için bazı koşullar bulunduğu belirtildi. Bu doğrultuda gerekli koşullar şöyle:

Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

Talepler, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında değerlendirilmekte ve inceleme sonucu uygun görülenler desteklenmektedir.


Geri Dön