04 / 05 / 2024

Aile Bakanlığından sosyal yardım alanlara müjde! Peş peşe zam geldi! Hemen acil hesaplara yatacak! Tek tek değişti...

Aile Bakanlığından sosyal yardım alanlara müjde! Peş peşe zam geldi! Hemen acil hesaplara yatacak! Tek tek değişti...

Bu yıl açıklanan maaş zammından sonra bazı sosyal destek ödemelerinde artış yaşandı. Aile Bakanlığından sosyal yardım alanlara müjde. Peş peşe zam geldi. Hemen acil hesaplara yatacak. İşte detaylar...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2023 maaşlarının açıklanmasından sonra sosyal yardım ödemesi alan vatandaşlara müjdeli haberi verdi. Bakan Yanık, "Sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız" diye belirtti.

Bakan Yanık, Ocak ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle sosyal yardım modelleri kapsamındaki ödemelere dair yaptığı açıklamada, "Yaşlı ve Engelli Aylığı, Evde Bakım Yardımı ve Sosyal Ekonomik Destek ödemelerini artışlı şekilde hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız" dedi.

Sosyal yardım ödemelerinde yapılan artışlarla birlikte yaşlı aylığının 1536 liradan 1997 liraya yükseldiğini belirten Bakan Yanık, 

Yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylığı 1.226 liradan 1.594 liraya yükseldiğini ifade etti.

Ayrıca, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 1.840 liradan 2.392 liraya çıktığını söyledi.

Aile Bakanlığından sosyal yardım alanlara müjde! Peş peşe zam geldi! Hemen acil hesaplara yatacak! O ödemeler kalem kalem değişti... İşte maaş detayları..


Geri Dön