18 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan yardım eli! Diğer programlar gibi 1.000 TL değil 3.090 TL hesaplara geçecek!

Aile Bakanlığı'ndan yardım eli! Diğer programlar gibi 1.000 TL değil 3.090 TL hesaplara geçecek!

Son dakika haberi! Aile Bakanlığı'ndan destek müjdesi geldi. Hesaplarınıza 1.648 TL ve 3.090 TL yatırılıyor! Bu fırsatı kaçırmamak için hemen detaylara göz atın...



Son dakika gelişmesiyle beraber, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sunmuş olduğu Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri, çocukların eğitimine önemli bir katkı sağlamaktadır. Bu ödemeler, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve üniversite gibi farklı eğitim seviyelerindeki öğrencilere özgü farklı miktarlarda yapılmaktadır. SED başvurusunda bulunabilmek içinse belirli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.

Başvuru şartları arasında, bakım tedbiri kararı bulunan çocukların ailesiyle bir araya gelebilme durumu, ekonomik nedenlerle destek alamayan çocukların ihtiyaç durumuna düşmesi, bakım tedbiri kararı bulunan fakat ailesi tarafından bakılan çocuklara destek sağlanması, bakım tedbiri bulunan fakat yaş nedeniyle kurumdan ayrılan ve destek almayan çocukların ihtiyaç durumuna düşmeleri halinde yardım yapılması, felaket, afet, hastalık veya kaza sonucunda bir süre kendini ve ailesini geçindiremeyen veya hayati tehlike arz eden bir ameliyat geçiren veya vefat eden kişilerin çocuklarına ödemeler yapılmaktadır.


Geri Dön